Soome politsei paljastas laia rahvusvahelise narkovõrgustiku

Sise-Soome politseijaoskond on koos Soome keskkriminaalpolitseiga paljastanud erakordselt suure rahvusvahelise narkovõrgustiku, mida kahtlustatakse 2017. aastal Soome amfetamiini, ecstasy ja kokaiini toomises, et seda laiali levitada.

Grupi tegevus paljastus politsei info kohaselt septembris, kui Soome üritati vedada Hollandist 20 kilo amfetamiini. Politsei tabas kauba Helsingis Vuosaaris, kui laadungi Soome toonud isik oli seda edasi andmas kuritegelikult võrgustikule. Kokku vangistati Soomes viis vahendajat ja nende juht.

Uurimise käigus tuli välja, et sama grupp oli juba juunikuus toimetanud Tamperesse 30 kilo amfetamiini. Politseil õnnestus sellest kätte saada 9 kilo.

Mõlema amfetamiinilasti kogumaksumus oleks olnud tänaval müües 2,8 miljonit eurot. Lisaks oli Soome toodud 5000 ecstasy tabletti ja 60 grammi kokaiini. Grupil oli plaan toimetada Tampere piirkonda veel 5 kilo kokaiini.

Kokku on kahtlusaluseid isikuid 37, kellest 23 arvatakse olevat tegutsenud Soomes ja 14 Hollandis. Vangistatuid on eeluurimise käigus olnud kokku 19. Lisaks on antud välja vahistamismäärus 9 inimese suhtes, kes on kuulutatud Hollandis tagaotsitavateks.

Lisaks on 7 isikut kahtlusalused rahapesus, mille käigus on vähemalt 100 000 eurot toimetatud Soomest Hollandisse.

Tegemist on Pirkanmaa piirkonnas kõige suurema narkoasjaga ja ka Soome mastaabis ühe suurima juhtumiga. Asi jõuab kohtusse aprillis-mais.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 594 korda, 1 külastust täna)