Soome politsei avalikustab kiiruskaamerate asukohad

Soome politsei ja maanteeamet avalikustavad kampaania käigus aktiivsete kiiruskaamerate asukohad, et pöörata tähelepanu vajadusele jälgida kiirust.

Päris kõigi kaamerate asukohti siiski järgneva kolme kuu jooksul maanteeameti veebis ei avalikustata, vahendab Yle.

Soomes on kokku 955 kiiruskaameratulpa, millest 120-s on sees töötav kiiruskaamera. Kampaania käigus avalikustatakse viiendik aktiivsete kaamerate asukohtadest.

Politsei liiklusjärelvalve ülemkomissar Dennis Pasterstein ütles, et kampaania eesmärk on juhtida liiklejate tähelepanu sõidukiirusele. Kui tulemused on positiivsed, siis projekti jätkatakse. Politsei otsib optimaalset kogust, kui palju aktiivsete kaamerate asukohti võiks avalikustada. Tulevikus kaalutakse ka politsei liiklusjärelvalve asukohtade avalikustamist.

Kõigi aktiivsete kaamerate asukohti siiski ei avalikustata, kuna see vähendaks liigselt vahelejäämise riski. Ideaalis täidavad kõik juhid eeskirju, aga kuni see nii ei ole, jätkatakse kaameravalvega ja osa asukohtade salastatusega.

Rootsis on kasutusel samapalju kaameratulpasid kui Soomes, aga seal on igaühes kaamera sees. Soomes seda teed ei kavatseta minna. Küsimus on hinnas, kuna kaamera maksab kümneid tuhandeid eurosid ja igasse tulpa kaamera ostmist ei peeta vajalikuks. Otsustav on see, kui palju politsei suudab trahve menetleda ja vastavalt sellele soetatakse tulpadesse juurde kaameraid.

Aasta tagasi oli aktiivseid kaameraid 80-90. Nüüd on neid 120 ringis, aga rikkumiste arv on jäänud samaks, mis näitab, et juhid on muutunud seadusekuulekamaks.

Esimeste aktiivsete kaamerate asukohad avalikustatakse maanteeameti veebis täna, 26. märtsil.

https://yle.fi/uutiset/3-10130410?utm_source=twitter-share&utm_medium=social

Kommentaarid
(Külastatud 555 korda, 1 külastust täna)