Soome juhtivas taastusravikeskuses pandi patsientidele valediagnoose, kahju üle 100 miljoni

Helsingis asuvas Käpylä, uue nimega Valida taastusravikeskuses pandi patsientidele aastate vältel neuroloogilisi valediagnoose ja kahju ulatub üle 100 miljoni euro.

Patsiente saatsid keskusesse arstid üle terve Soome, kuna tegemist on Soome suurima ajukahjustuste taastusravikeskusega. Varasemad kerged ajukahjustuse diagnoosid olid muudetud aga rasketeks või väga rasketeks, vahendab Helsingin Sanomat.

Probleem on selles, et kindlustusfirmad on keeldunud maksmast kinni valediagnooside põhjal tehtud ravi arveid. Patsiendid on kaevanud kindlustusfirmad kohtusse ning neid on esindanud advokaat, kellel olid soojad suhted Valida arstidega. Tegemist võib olla seega Valida arstide ja advokaadi kokkumänguga.

Väärin diagnosoitu

Pieni joukko neurologeja teki vuosien ajan aivovammadiagnooseja, jotka olivat suositusten vastaisia. Vakuutusyhtiöt eivät siksi myöntäneet korvauksia, ja potilaat haastoivat yhtiöt oikeuteen. Kyse on yli sadasta oikeusjutusta ja jopa sadan miljoonan euron korvausrahoista. Toimittaja Paavo Teittinen kertoo nyt, mitä oikein on tapahtunut.

Kommentaarid
(Külastatud 606 korda, 1 külastust täna)