Rootsi Saab katsetas edukalt uut luurelennukit, mille katusel on Soomes valmistatud „suusaboks”

Rootsi lennukitootja Saab katsetas edukalt uut luurelennukit Globaleye, mille katusel on Soomes valmistatud ja suusaboksi meenutav radarisüsteem.

Lennukit esitleti meediale alles kolm nädalat tagasi. Lennuk ise on Kanadas valmistatud Bombardier 6000 reaktiivlennuk, mille rootslased on ümber ehitanud. Kolmapäeva õhtul toimunud proovilend kestis üks tund ja 46 minutit, vahendab Yle.

Lennuki üks olulisemaid detaile on katusele kinnitatud radar, mille nägemisulatus on 650 kilomeetrit. Radariboksi on valmistanud Jämsäs asuv Soome ettevõte Patria Aerostructures. Radariantenn on Saabi enda tehtud ja see kaalub väidetavalt 1000 kilo.

Lennuki allosas on mereseireradar, mis on võimeline tuvastama väikseid sihtmärke nagu allveelaeva periskoobid mere pinnal.

https://yle.fi/uutiset/3-10117312

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)