Politseinik pidi Turu pussitajat vihase rahvamassi eest kaitsma

Turu pussitajat reide tulistanud politseinik rääkis, et pidi pärast seda pussitajat vihase rahvamassi eest kaitsma.

Turus inimesi pussitanud marokolase Abderrahman Bouanane peatas üks Edela-Soome politseijaoskonna vanemkonstaabel, kes tulistas pussitajat reide. Konstaabel rääkis, et oli pussitamiste ajal mõni kvartal Kauppatorist eemal patrullautos, vahendab Iltalehti.

Kui juhtumi kohta tuli teade, pani autot juhtunud patrullijuht sireenid peale ja võttis suuna Kauppatori suunas. Enne Kauppatorile jõudmist märkas vanemkonstaabel pussitajat Brahenkatu ja Maariankatu nurgal. Ta ütles, et nägi tõmmut meest koos pussiga mööda tänavat jooksmas. Ta hüüdis kolleegile, et „Seal on pussitaja”, selgub politsei materjalidest.

Juht tegi tagasipöörde Brahenkatule ja kiirendas. Samal ajal ütles juht konstaablile „Pane relv valmis”. Konstaabel lasi turvavöö lahti ja avas relvatasku.

Patrullijuht peatas auto keset tänavat, kus nähti uuesti pussitajat. Mees oli võtnud tänaval naisel selja tagant kinni ja hoidis pussnuga kõri peal. Vanemkonstaabel hüppas samal ajal autost välja ja võttis relva. Ta peatus ja sihtis pussitajat reide, käskides samal ajal nuga maha panna. Pussitaja hoidis jätkuvalt nuga naise kõril. Pussitaja oleks nagu tardunud ja ei öelnud midagi. Siis sihtis politseinik pussitajat vasakusse reide ja tulistas ühe lasu.

Pärast seda vajus pussitaja külili ja nuga kukkus käest maha. Samal ajal lasi mees naisest lahti ja naine kukkus põlvili. Patrullijuht jõudis esimesena pussitaja juurde ja pani käerauad peale, vanemkonstaabel istus samal ajal mehe jalgade peal. Siis nägi ta, et pussitaja reiest voolab verd ja sai aru, et oli tabanud märki.

Samal ajal saabus kohale pussitajat jälitanud inimesi, kes hakkasid maas lamavat meest vastu selga ja pead peksma. Vanemkonstaabel tõusis, võttis välja teleskoopnuia ja käskis inimestel rahuneda.

Vanemkonstaabel hoidis eemal kaks meest, kes olid valmis pussitajat raudtoruga lööma ja küsisid politseinikult, miks ta mõrvarit kaitseb.

Kohale saabus veel politseipatrulle ja kiirabi, mis toimetas pussitaja haiglasse. Vanemkonstaabel sõitis koos pussitajaga haiglasse, pärast haiglasse jõudmist püüdsid politseinikud pussitajalt ütlusi saada. Mehelt aga eriti palju teada ei saadud, enne kui ta lõikussaali viidi.

Puukottajaa reiteen ampunut poliisi kertoo kohtalonhetkestä: “Tekijä katsoi minuun ja piti puukkoa naisen kurkulla”

Poliisi joutui kiinniottotilanteessa samanaikaisesti taltuttamaan puukottajaa sekä tätä jahdanneita sivullisia.

Kommentaarid
(Külastatud 1,454 korda, 1 külastust täna)