Peagi postkasti jõudvas maksuettepanekus võib olla vigu – jäta meelde järgnevad seigad

Postkastidesse hakkab aprillikuus jõudma eeltäidetud maksudeklaratsioone, milles andmed on üldjuhul õiged, aga seal võib esineda vigu, kuna maksuamet kogub infot mitmest allikast.

Näiteks võib esineda vigu juhuslike tulude ja välismaalt saabunud info osas, vahendab Yle.

Soome maksumaksjate liidu jurist Vesa Korpela jagab kuus soovitust, mida maksuasjade puhul vaadata:

1. Vaata läbi kinnipeetud maksud ja soodustused. Neid andmeid võib võrrelda viimase palgatšekiga. Vigu võib esineda väiksemate kõrvaltööde puhul nagu näiteks koosolekute tasud.

2. Kontrolli üle tagastatava summa suurus. Maksudeklaratsioonist saab teada, kas saad raha tagasi või pead juurde maksma. Tagastatava summa suurus tasub sellegipoolest üle kontrollida, kuna selles võib esineda vigu. Paljudel maksumaksjatel on õigus tagasi saada rohkem kui deklaratsioonis kirjas.

3. Mahaarvamistest teatamine. Inimese enda selgitust nõudvaid tulust mahaarvamisi deklaratsioonis pole, need tuleb ise sinna lisada. Need on näiteks komandeeringu-, kodumajapidamise- ja tulu teenimisega seotud mahaarvamised.

4. Eelmiste perioodide mahaarvamised. Kui varasematel perioodidel on jäänud mahaarvamised tegemata, siis saab neid taotleda tagasiulatuvalt. Tasub tähele panna, et 2016. aasta deklaratsioonis saab muudatusi teha kuue aasta jooksul.  2017. aasta deklaratsiooni puhul saab muudatusi teha kolme aasta jooksul. Aega hakatakse arvestama alates maksuaasta lõppemisest.

https://yle.fi/uutiset/3-10133002

Kommentaarid
(Külastatud 10,307 korda, 1 külastust täna)