Norra justiitsminister astub tagasi kohatu Facebooki kommentaari pärast

Norra justiitsminister Sylvi Listhaug teatas tagasi astumisest seoses kohatu kommentaariga Facebookis.

Listhaugi otsus tagasi astuda tuleneb tema vastu kavandatud umbusaldushääletusest parlamendis, mis oleks võinud kaasa tuua terve Erna Solbergi valitsuse tagandamise, edastab MTV.

Listhaug sattus rünnaku alla pärast Facebooki kommentaari, kus ta kirjutab, et opositsioonis olev tööpartei peab terroristide õigusi tähtsamaks rahvuslikust julgeolekust. Norralased olid selle peale pahased, kuna Anders Breiviki massimõrv Utöya saarel 2011. aastal oli suunatud just tööpartei noortelaagri vastu.

Norjan oikeusministeri eroaa – kohautti Facebookissa: “Työväenpuolue asettaa terroristien oikeudet kansallisen turvallisuuden edelle”

Norjan oikeusministeri Sylvi Listhaug ilmoittaa eroavansa. Uutistoimisto Reutersin mukaan Sylvi Listhaug oli vaarassa saada epäluottamuslauseen, mikä olisi voinut kaataa keskustaoikeistolaisen vähemmistöhallituksen. Hallitusta johtaa konservatiivipuoluetta edustava pääministeri Erna Solberg. Listhaug aiheutti kohun Norjassa Facebook-päivityksellään. Hän kirjoitti, että oppositiossa oleva työväenpuolue asettaa terroristien oikeudet kansallisen turvallisuuden edelle.

Kommentaarid
(Külastatud 164 korda, 1 külastust täna)