Nordea aktsionärid kinnitasid panga peakontori kolimise Soome

Nordea panga aktsionärid kinnitasid täna otsuse tuua panga peakontor Rootsist üle Soome.

Nordea Bank AB juhatus algatas möödunud aasta septembris peakontori kolimise Rootsist Soome ja panga aktsionärid kinnitasid selle 15. märtsil 2018. aastal toimunud üldkoosolekul. Plaan teostub 2018. aasta 1. oktoobril. See eeldab, et ametivõimudelt saadakse selleks luba.

Nordea pank on rahvusvahelise ülesehitusega Põhjamaade pank, mille varade maht on kaks korda nii suur kui ühegi Põhjamaa SKP. Peakontori asukoha muutus on vajalik selleks, et tagada panga jaoks kõik tingimused võrreldes teiste Euroopa pankadega. Selleks on vajalik omada peakontorit Euroopa rahaliidu liikmesriigis.

Klientide jaoks jääb kõik samaks.

Kommentaarid
(Külastatud 150 korda, 1 külastust täna)