Lastest seksuaalselt huvitatud saavad Soomes interneti kaudu abi

Soomes on suur hulk inimesi, kel on ebaterve seksuaalne huvi laste suhtes ja seetõttu risk saada süüdi mõistetud laste seksuaalse ärakasutamise eest. Inimesed on kurtnud, et neil pole võimalik abi saada, aga tegelikkuses on neil võimalik abi saada interneti kaudu.

Ühing Pelastakaa Lapset (Päästke Lapsed) on loonud koostöös psühholoog Nina Nurmineniga eneseabiprogrammi ja juhised neile noortele ja täiskasvanutele, kel on mures oma seksuaalsete fantaasiate või käitumise pärast seoses lastega.

Programmi leiab Mielenterveystalo.fi veebist ja sealt leiab infot ning tuge liigse seksuaalse huvitatuse puhul lastest ja selle kohta, kuidas oma mõtteid ja tundeid kontrollida.

Programmi võib kasutada iseseisvalt või koos muu raviga. See ei asenda psühhiaatrilist või muud ravi.

Sarnaste projektide eesmärk on vähendada seksuaalkuritegusid. Vastavad teenused on aga endiselt raskesti kättesaadavad ja neid osutatakse vaid suurtes linnades. Abi küsimist takistab jätkuvalt häbitunne ja hirm sildistamise ees. Samas aitavad sellised teenused ennetada kuritegusid, kirjutavad ajalehes Helsingin Sanomat ühingu Pelastakaa Lapsed esindajad.

Mielipide: Lapsista seksuaalisesti kiinnostuneille on tarjolla apua myös verkossa

Helsingin Sanomat (6.3.) kirjoitti, että Suomessa on paljon ihmisiä, joilla on riski syyllistyä lapsen sek­suaaliseen kaltoinkohteluun, mutta he eivät saa apua. Avun saaminen ajoissa olisi yksi merkittävimmistä keinoista ehkäistä ennalta lapseen kohdistuvia seksuaalirikoksia. Päivän lehteen pääsevät käsiksi vain HS Digi -tilaajat Vaihda tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentaarid
(Külastatud 111 korda, 1 külastust täna)