Kas Puigdemont jääb Soome? Hispaania andis Kataloonia tõrjutud riigipea kohta välja vahistamismääruse

Praegu parlamendi Kataloonia sõprusrühma kutsel Soomes viibiv Kataloonia tõrjutud president Carles Puigdemont on Hispaania kohtu poolt kuulutatud tagaotsitavaks. Kas Soome annab Puigdemonti välja?

Puigdemont on üks kuuest nn separatistist, kelle kohta on Hispaania ülemkohtu kohtunik väljastanud vahistamismääruse. Puigdemonti ja veel nelja inimese vahistamismäärus on üle-Euroopaline, Marta Rovira kohta on välja antud rahvusvaheline vahistamismäärus, vahendab Yle.

Puigdemont edastas reede õhtul Twitteris, et kutsub kokku erakorralise ministrite kohtumise, et analüüsida uut rünnakut Kataloonia enesemääramisõiguse pooldajate vastu.

Soome keskkriminaalpolitsei info kohaselt pole Hispaaniast veel väljaandmise kohta nõuet saabunud. Kui see saabub, siis otsustavad Soome ametkonnad, kas see on õiguspärane. Väljaandmist võib takistada näiteks asjaolu, et kuritegu, milles Puigdemonti kahtlustatakse, pole Soomes kriminaalkorras karistatav. Lõpliku otsuse väljaandmise kohta teeb Soome kohus.

Puigdemont peaks algse kava kohaselt Soomes olema kuni laupäevani.

Kommentaarid
(Külastatud 129 korda, 1 külastust täna)