Helsingi politsei uurib kuritegusid, kus narkootikumide ostjad said välismaa taustaga müüjatelt peksa

Helsingi politsei uurib viimasel ajal sagenenud kuritegusid, kus narkootikumide ostjad on välismaa taustaga müüjatelt peksa saanud ja seda päris kõvasti.

Peksa on saanud politsei info kohaselt narkootikumide ostmisest huvitatud inimesed, kes on tulnud interneti kaudu kokku lepitud kohale. Juhtumeid on teada kümmekond ja need on olnud põhiliselt Ida-Helsingis.

Peksu ohvrid on rääkinud, et leppisid interneti Tor-võrgu kaudu kokku relva-, auto- või elektroonikakaupade tehingu ning neid rööviti kokku lepitud kohas. Politseil on aga infot, et tegelikkuses oli tegemist narkootikumide ostu-müügiga. Osa ohvreid on narkootikumide ostu üles tunnistanud. Helsingisse on tuldud narkootikumide järgi isegi kaugemalt üle Soome, räägib Helsingi politseijaoskonna kriminaalkomissar Mikko Halme.

Politseile on teada ka see, et narkootikumide ostjate hulgas liigub jutt röövide kohta. Internetis on eraldi kommentaaride veerg selliste juhtumite kohta.

Halme väitel on nii röövimiste ohvrid kui narkootikumide teadaolevad müüjad varem olnud seotud just narkootikumidega. Osa kuritegusid on eriti tõsised seetõttu, et nende puhul on kasutatud vägivalda.

Juhtumid said alguse möödunud aasta lõpus. Röövidega on kaasnenud vägivald. Kõige tõsisemad vigastused on olnud lõikusi nõudvad koljuvigastused. Röövidega on teadaolevalt seotud mitu eri gruppi. Ohvrite jutu põhjal on röövijad olnud 20ndates eluaastates välismaalased.

Praeguse seisuga on kinni peetud kokku 8 välismaa päritolu meest, kellest osa on alaealised. Tegijate isiku ja päritolu kohta politsei praeguses uurimise faasis rohkem infot ei anna.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 511 korda, 1 külastust täna)