Helsingi politsei uurib eestlaste omavahelisi arveteõiendamisi

Helsingi politsei uurib eestlaste omavahelise arveteõiendamisega seotud kuritegusid: peksmised, vabaduse võtmised, väljapressimised ja pettused.

Kokku on politsei vaateväljas kolm kuritegelikku gruppi, mis on seotud omavaheliste arveteõiendamistega. Vahistatud on kümmekond inimest, rääkis kolmapäeval MTV saade Rikospaikka.

Uuritakse väga ulatuslikku kuritegude kogumit alates joobes auto juhtimisest kuni peksmiste ja väljapressimisteni välja, ütles politseiuurija Petri Rainiala.

Politsei kahtlustab, et kuriteod on seotud musta töötamisega ehitustel. Kui mustalt töötamise eest jäävad palgad maksmata, siis toob see kaasa erimeelsusi. Mustalt töötamise eest jäetud palka on raske välja nõuda ametlikke kanaleid pidi ja seetõttu kasutatakse omi meetodeid.

Need „omad meetodid” on teadaolevalt peksmised ja neid on esinenud Tattarisuo tööstuspiirkonnas, kuhu ohvrid on autoga kohale toodud. Sellega seoses uurib politsei muu hulgas vabaduse võtmisi.

Uurimise käigus on ära võetud mitmeid relvi, mida on kasutatud kuritegudega seoses. Kahtlusalused on varemgi kuritegudega silma paistnud. Peksmised on olnud eluohtlikud, näiteks külmrelva löögid ülakehasse.

Politsei püüab ühtlasi välja uurida seda, mis on kuritegude taust ehk kes on jäänud kellele võlgu ja mille eest. Mitmel kahtlusalusel on Soome sissesõidu keeld.

Kokku on kuritegudesse segatud kümneid inimesi. Politsei peab võimalikuks, et asjaga on seotud veel rohkem inimesi. Osa inimesi on veel üle kuulamata ja uurimine jätkub. Kuriteod avastas politsei ise.

Helsingin poliisi tutkii virolaisen rikollisryhmittymän raakoja välienselvittelyjä – törkeitä pahoinpitelyjä, vapaudenriistoja, kiristyksiä, petoksia

Video yllä: Asiasta kerrottiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa. – Tähän vyyhtiin liittyy paljon vakavia rikosnimikkeitä. Puhutaan törkeistä pahoinpitelyistä, törkeistä kiristyksistä, törkeistä petoksista ja kaikennäköisistä rikoksista rattijuopumuksista lähtien, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Petri Rainiala kertoo ohjelmassa. Mainos (uutinen jatkuu alla) Poliisi epäilee, että rikokset kytkeytyvät rakennusalan pimeisiin palkkoihin.

Kommentaarid
(Külastatud 470 korda, 1 külastust täna)