Eestlane sõitis Soomes autoga purjus peaga vastu majaseina

Kagu-Soomes Lappeenrantas oli kohalik elanik ööl vastu laupäeva just magama jäämas, kui teda äratas kole kõmakas. Kella kahe ajal öösel oli keegi kihutanud autoga vastu majaseina.

Kohalik elanik Mirka Laakso hüppas kohe voodist välja, et vaadata, mis juhtus. Tema mees rääkis, et üks auto oli sõitnud vastu nende maja seina, vahendab Ilta-Sanomat.

Eesti numbrimärkidega Volkswagen Passati mootor käis ja tuled põlesid. Mõlemad esiuksed olid lahti. Autos istunud inimesed ei jäänud vabandust paluma ega midagi selgitama – nad panid plehku. Aga kaugele nad ei jõudnud – juht jäi aia külge kinni ja kõrvalistuja tabati samuti kusagil lähedal.

Juht oli üritanud minna üle pooleteise meetri kõrguse aia, aga hindas oma võimeid üle.

Kuivõrd auto mootor käis, siis ei juletud seda esialgu veel seisata, sest auto õhkpadjad polnud avanenud. Sellises olukorras on oht, et õhkpadjad võivad ootamatult avaneda. Lõpuks õnnestus päästjatel mootor turvaliselt seisma panna.

Juht puhus alkomeetrisse 1,5-promillise joobe. Enne seina vastu sõitmist oli politsei autot taga ajanud. Auto ei suutnud ristmikul kurvi välja võtta ja sõitis otse aeda sisse. Õnneks peatasid suurema hoo maha aed ja lumehunnikud. Muidu oleks võinud auto sõita elutuppa sisse.

Majal sai kannatada välisvooderdus, aga vundament jäi terveks.

Lappeenrantalainen Mirka heräsi karmeaan pamaukseen kello 2 yöllä – paikalta pakoon pötkinyt virolainen juuttui naapurin aitaan

Lappeenrantalainen Mirka Laakso oli juuri saanut unen päästä kiinni, kun alkoi tapahtua. Kello oli noin 2 lauantain vastaisena yönä, kuului hälytysajoneuvon ääntä ja saman tien pamahti. – Se oli kuin pommi, Laakso kuvailee. – Hyppäsin heti sängystä. Mieheni sanoi, että nyt osui. Auto. Aviomies oli oikeassa.

Kommentaarid
(Külastatud 375 korda, 1 külastust täna)