Aku Louhimies filmiauhinna kättesaamisel: lapsed on olnud alati turvatud

Soome film „Ikitie” („Igitee”) sai kokku kuus Soome filmiauhinda Jussi. Aku Louhimiehe filmi „Tuntematon sotilas” („Tundmatu sõdur”) sai kokku neli auhinda, nende seas publiku lemmiku Jussi. Louhimies ütles auhinda vastu võttes, et lapsed on alati olnud võttepaikadel turvatud.

Väinö Linna samanimelise romaani põhjal vändatud film „Tuntematon sotilas” kogus Soomes ligi miljon vaatajat. Louhimies tunnistas, et on kohati läinud filme tehes lavastajana üle piiri, aga lapsed on kogu aeg olnud turvatud, vahendab Yle.

Yleisön suosikkielokuva-Jussin saanut Aku Louhimies murtui puheessaan: ” Lapset ovat aina olleet turvassa töissäni”

Ikitie-elokuva sai parhaan elokuvan Jussi-palkinnon, kaikkiaan kuusi Jussia. Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas sai neljä pystiä. Jussi-gaala sujui maltillisesti, vaikka elokuva-ala kuouhuukin parhaillaan Louhimiehen kiisteltyjen ohjausmetodien julkitulon seurauksena.

Kommentaarid
(Külastatud 378 korda, 1 külastust täna)