Terve Soome on vallutanud gripiepideemia

Soome terviseameti info kohaselt on praegu käes nii gripi kui RS-viiruse kõrghooaeg.

Gripiepideemia on praegu oma laineharjal kogu Soomes. Epideemia taandumist on veel vara ennustada, vahendab Yle.

Alates oktoobri algusest on Soomes registreeritud 13 815 gripijuhtumit. Kõige rohkem on juhtumeid Helsingi piirkonnas, kuna seal elab ka kõige rohkem inimesi.

Möödunud talvel oli selleks ajaks registreeritud 17 936 gripijuhtumit ja aasta varem 10 703. Praegune hooaeg on seega samalaadne varasematega. Erinev on ainult see, et praegu on levinum B-gripp, kui varem oli olnud levinum A-gripp.

Lisaks gripile levib RS-viirus. See viirus võib lastel ja vanuritel põhjustada ülemiste hingamisteede põletikke ja kopsupõletikku. RS-viirust on tänavu palju rohkem kui möödunud aastal. RS-viirust esineb tavapäraselt rohkem üle aasta. Tavaliselt esineb sel ajal ka noroviirust, aga tänavu pole seda veel registreeritud.

https://yle.fi/uutiset/3-10083761

Kommentaarid
(Külastatud 827 korda, 1 külastust täna)