Soomlased abielluvad üha rohkem välismaalastega: mehed toovad naise Taist, naised mehe USA-st

Viimase aastakümne jooksul on mitmekordistunud soomlaste abielllumine välismaalastega. Viimasel ajal toovad soome mehed omale naise põhiliselt Taimaalt ja naised omale mehe USA-st.

Varem on soome mehed abiellunud palju venelastega, aga viimasel ajal on populaarsed olnud tai naised. Neid väärtustatakse põhiliselt lahke loomu poolest, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome naised jälle leiavad omale mehe välismaal õppimise ajal, põhiliselt USA-s.

Välismaalastega abiellus 2016. aastal 10 protsenti meestest ja 8 protsenti naistest, mis on suur arv võrreldes veel mõnekümne aasta taguse ajaga. Välismaalastega abiellumine on sagenenud, kuna soomlased reisivad rohkem ringi ja puutuvad kokku teistest rahvustest inimestega. 2016. aastal abiellusid soome naised kokku 120 eri rahvusest meestega ja soome mehed 108 eri rahvusest naisega. 1987. aastal olid vastavad arvud 71 ja 47.

Kuni 2008. aastani abiellusid soome mehed välismaalastest põhiliselt vene naistega, sealt edasi on kõige popimad tai naised. Välismaalastega abielluvad soome mehed on reeglina vanemad ja elavad maapiirkonnas.

Välismaalastega abielluvad soome naised on enamasti kõrgharidusega ja elavad linnas. Nad liiguvad palju maailmas ringi seoses õpingute ja tööga ning kohtavad palju eri inimesi. Soome naised abielluvad välismaalastest põhiliselt ameeriklaste, brittide ja rootslastega.

Aasta 2016 oli eriline selle poolest, et soome naised abiellusid kõige rohkem iraagi meestega. Kokku oli selliseid abielusid 135. See võis tulla varjupaigataotlejate arvu järsust kasvust. Kui aga arvestada tuhandeid Iraagist Soome saabunud vallalisi varjupaigataotlejaid, on see arv ikka väike.

“Kesti kauan ymmärtää, että tämä saattaa olla vähän erilaista” – suomalaiset naiset ja miehet löytävät puolison täysin eri maista, paljastaa HS:n selvitys

Suomalaisten rakkaus kansainvälistyy vauhdilla. Miesten kansainväliset avioliitot ovat nelinkertaistuneet ja naisten kansainväliset avioliitot kaksinkertaistuneet kolmenkymmenen vuoden aikana. Vuonna 2016 lähes joka kymmenes naimisiin mennyt suomalaismies sanoi “tahdon” ulkomaalaiselle naiselle. Haluatko lukea koko artikkelin? Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Kommentaarid
(Külastatud 788 korda, 1 külastust täna)