Soomes möllab jätkuvalt gripp – juhtumite arv on tõusuteel

Soomes on jätkuvalt gripijuhtumite arv kasvamas ja möödunud nädalal tuvastati kõige rohkem juhtumeid.

Näiteks Oulu haiglas on sel hooajal olnud gripi tõttu intensiivravil 25 patsienti. Lisaks gripile oli neil mõnu muu gripiga kaasnev tüsistus nagu kopsupõletik või südameinfarkt, vahendab MTV.

Tampere haiglas oli esmaspäevase seisuga olnud intensiivravil 9 grippi haigestunud patsienti. Seda on rohkem kui varasematel aastatel. Kui varem on Tampere intensiivis olnud kogu hooaja jooksul gripiga 6-8 patsienti, siis nüüd on selline number juba hooaja keskel, mil haigestumise tippu pole veel saavutatud. Intensiivis on olnud nii lapsi kui täiskasvanuid.

Helsingi haiglas Hus on olnud sel hooajal intensiivis 58 gripipatsienti, kellest kaks kolmandikku on vaktsineerimata. Arstide väitel tasub lasta end vaktsineerida, kuna see aitab ära hoida gripiga kaasnevaid tüsistusi nagu kopsupõletik või aju- ja südameinfarkt.

Kuopio haiglas on aga intensiivis olnud palju vaktsineeritud patsiente. Seal oli 10 inimest sees südameosakonnas ja kõik olid vaktsineeritud.

Gripijuhtumid on Soomes jätkuvalt kasvuteel. Soomes on sel hooajal levinum B-gripp, A-gripi juhtumeid on vähem.

Influenssatapaukset nousussa monin paikoin – “Viime viikko oli selvästi tämän epidemiakauden vilkkain viikko”

Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) infektiontorjuntayksikön infektiolääkäri Teija Puhto kertoo 25 potilaan olleen tehohoidossa tämän influenssakauden aikana. – Se ei tarkoita, että heillä olisi ollut vain influenssa, vaan heillä on varmasti ollut myös joku muu tauti, kuten keuhkokuume tai sydäninfarkti, Puhto kertoo. Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) oli maanantaihin mennessä ollut tehohoidossa yhdeksän influenssapotilasta.

Kommentaarid
(Külastatud 369 korda, 1 külastust täna)