Soomes loodi töörühm Tallinn-Helsingi tunneli arendamiseks

Soome transpordi- ja kommunikatsiooniministeerium on loonud töörühma, et arendada edasi veebruaris valminud Helsingi ja Tallinna vahelise raudteetunneli FinEst Link lõppraporti tulemusi.

Tallinna ja Helsingi vaheline raudteetunnel oleks tähtis projekt kogu Soome ja Euroopa ühenduste parandamiseks. Nüüd on tähtis jätkata juba alustatud tööd koos kõigi osapooltega, ütles transpordi- ja kommunikatsiooniminister Anne Berner.

Töörühma ülesannete hulka kuulub võimalike jätku-uuringute tegemise vajaduse ja nende rahastamise väljaselgitamine. Töös kasutatakse veebruaris valminud FinEst Link raporti tulemusi ja soovitusi. Lisaks käsitletakse tunneli laiemat majanduslikku mõju, rahastamisküsimusi, transpordi ja logistika ühendusi, samuti ärimudeleid, turismivoogusid ja tehnoloogia arengut.

Töörühmas osalevad Soome ja Eesti transpordi- ja kommunikatsiooniministeeriumite ning Helsingi ja Tallinna linnade esindajad. Lisaks kuulab töörühm ära teised projektiga seotud osapooled.

Edasi teeb töörühm kevade jooksul vajalikud selgitavad uuringud ja jõuab tulemusteni 2018. aasta maikuus.

Kommentaarid
(Külastatud 329 korda, 1 külastust täna)