Soomes lastakse restoranide lahtiolekuajad vabaks – politsei juba valmistub

Seoses homsest jõustuva uue alkoholiseadusega võib Soome baarides ja restoranides pärast vastava teate edastamist alkoholi müüa kella 4-ni hommikul ning veel pärast seda võivad kliendid kuni kella 5-ni jooke nautida.

Kui pärast seda inimesed laiali lähevad, võib see tekitada keskustes ja ka eeslinnades omajagu probleeme üldise heakorraga, milleks politsei juba valmistub. Ühtlasi loodab politsei, et juurde saadakse politseinikke, nagu lubatud, vahendab MTV.

Seadusemuudatus võib Soomes suurendada alkoholi tarbimist nädalalõppudel ja suveajal. Seadusemuudatuse kohaselt võivad ka baarid ja restoranid taotleda omale alkoholi jaemüügiloa ning Alko poodide lahtiolekuaeg pikeneb kella 21-ni.

Taustaks: seni oli lubatud baarides alkoholi müüa kuni kella 1.30-ni ja baarid tuli sulgeda poole tunni jooksul. Erandkorras võis taotleda kuni 2 aastaks loa ürituste puhul müüa alkoholi kuni kella 3.30-ni.

Ravintoloiden aukiolo vapautuu – poliisi varautuu pidentämään yövuoroja

Uusi alkoholilaki vapauttaa ravintoloiden toimintaa huomisesta alkaen. Yhdellä anniskeluluvalla saa jatkossa myydä kaikkia alkoholijuomia. Ravintola saa jatkaa alkoholijuomien myyntiä aamuneljään saakka, jos asiasta on tehty ilmoitus aluehallintavirastolle. Uusi laki on aiheuttanut vipinää myös poliisissa. 5,5-prosenttisten alkoholijuomien tulo kauppoihin ei vielä poliisi paljoa hetkauttanut mutta toisin on ravintoloiden aukiolojen kanssa.

Kommentaarid
(Külastatud 243 korda, 1 külastust täna)