Soomes algas ajalooline streik: kaasatud isegi ülikooli professorid

Helsingi ülikooli töötajad peavad ööpäeva pikkust streiki, mis algas keskööl, kuna töövaidluses ei saadud kokkuleppele.

Tänane streik on ajalooline, kuna lisaks teistele streigivad ka professorid. Tööseisak mõjutab enamat kui 32 000 tudengit.Lisaks on täna suletud Helsingi ülikooli all tegutsevad Viikki kool ja Helsingi lütseum, kus jääb üks koolipäev vahele ligi 1500 õpilasel, vahendab MTV.

Töötajad korraldavad täna kell 11 ülikooli Porthania hoone ees protestimeeleavalduse.

Töövaidluse peamine küsimus on palgad. Teisipäeval lükati palkade osas tagasi lepitaja tehtud ettepanek.

Soome teised ülikoolid on lubanud strekida 14. märtsil, kui vaidluses ei saada kokkuleppele. Teised suuremad ülikoolid nagu Aalto, Hankeni ja Tampere ülikoolid, Tampere tehnikaülikool, Kunstiülikool ja Vaasa ülikool on lubanud streikida 7. märtsil.

Helsingin yliopiston lakko vaikuttaa yli 32 000 opiskelijaan

Helsingin yliopisto on vuorokauden mittaisessa lakossa, joka alkoi keskiyöllä. Lakko liittyy yliopistoalan työriitaan, johon ei ole vielä löydetty sopua. Työtaistelu on historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa myös professorit ovat Suomessa lakossa. Työnseisaus vaikuttaa yli 32 000 opiskelijaan. Lisäksi Helsingin yliopiston alaiset Viikin normaalikoulu ja Helsingin normaalilyseo ovat kiinni, joten koulupäivä jää väliin noin 1 500 oppilaalta ja opiskelijalta.

Kommentaarid
(Külastatud 232 korda, 1 külastust täna)