Soome toiduainete-ala ametiühingud toetavad Rakvere streiki

Soome toiduainetöötajate ametiühing SEL ja HKScani Soome usaldusisikud toetavad oma kolleege Rakveres ja sealset streiki.

Soome ametivennad toetavad eestlaste võitlust organiseerumisõiguse eest, seisab Soome ametiühingute pressiteates. Ühtlasi on poolehoidu eestlastele avaldatud Facebookis.

Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajad alustasid eile, teisipäeval streiki, kuna nende nõudmistega tehase juhtkond ei arvestanud. Töövõtjad olid nõus lepitaja ettepanekutega, aga tööandja sellega ei nõustunud.

Streik on Eesti seaduste kohaselt seaduslik, aga töötajaid on hakatud taga kiusama. Nii näiteks on tööandja ähvardanud streikijaid teatud tagajärgedega. Ühtlasi on Rakvere lihakombinaat ähvardanud hakata tooma liha Lätist, kui töötajad oma jonni ei jäta. Soome ametiühingute hinnangul on Eesti tööandja tegevus täiesti väär. Ükski ähvardus ei ole õigustatud ning Soome ametiühingud seisavad eestlaste selja taga.

Soome toiduainetööstuse ametiühing SEL on ühtlasi nõus rahaliselt abistama eestlastest streikijaid ning HKScani Soome töötajad on valmis igati aitama oma Rakvere kolleege.

Soome kolleegid saatsid eestlastele kirja, milles kirjutasid, et töötajad ei tohi mitte mingil juhul alla anda. Selle asemel tuleb seista kindlalt oma õiguste eest, milleks on organiseerumisõigus, ja tööandja peab ametiühinguga arvestama kui võrdse partneriga.

SELi poolt on Rakvere streigi toetusavaldusele alla kirjutanud esimees Veli-Matti Kuntonen ja sekretär Henri Lindholm, samuti HKScani Soome töötajate usaldusisikud Eira Ylitalo-Salo (Eura ja Rauma), Tommi Stenberg (Forssa), Ville Vatka (Vantaa), Miika Homin (Outokumpu), Jarno Pystynen (Mikkeli) ja Petteri Honkanen (Paimio) ning Euroopa ametiühingute EWC esindajad Taina Jakonen ja Karol Kula.

SEL ja HKScanin Suomen luottamushenkilöt tukevat Rakveren työntekijöiden lakkoa – Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja HKScan Finlandin työntekijöitä edustavat pääluottamusmiehet ja EWC-edustajat tukevat HKScanin Rakveressa Virossa sijaitsevan tuotantolaitoksen työntekijöiden tänään alkanutta lakkoa, jolla työntekijät taistelevat järjestäytymisoikeutensa puolesta.

Kommentaarid
(Külastatud 260 korda, 1 külastust täna)