Soome sai juurde uue Michelini-klassi restorani

Esmaspäeva õhtul jagati Kopenhaagenis Põhjamaade restoranidele Michelini tärne ja Soome sai juurde uue Michelini-klassi restorani. See on Grön – Helsingis tegutsev taimetoidurestoran. Nüüd on Soomes kokku viis Michelini tärniga auhinnatud restorani.

Helsingis Albertinkatul tegutsev Grön on tuntud oma hooajalise menüü ja taimetoidu poolest. Toorained on põhjamaised, Grönis kasutatakse palju metsikuid taimi ja ökotooteid, vahendab Helsingin Sanomat.

Grön alustas 2015. aasta novembris ja selle omanikud on peakokad Toni Kostian ja Lauri Kähkönen. Möödunud 2017. aastal sai restoran Soome gastronoomiaseltsilt aasta restorani auhinna. Samuti pääses restoran Põhjamaade paremaid söögikohti tutvustavasse White Guide nimekirja.

Varem on Soomes saanud Michelini tärni restoranid Ask, Demo, Olo ning Ora. Möödunud suvel suletud restoranil Chef & Sommelier oli samuti Michelini tärn.

Soome kõigi aegade esimese Michelini tärni sai 1987. aastal restoran Palace Gourmet. Aastatel 1998-2013 tegutsenud restoran Chez Dominique oli Soomes ainus, millele oli omistatud kaks Michelini tärni.

Michelin andis esimese restoranikataloogi välja aastal 1900. Tärne hakati restoranidele andma 1930ndatel aastatel.

Michelini esindajad kontrollivad toidu tooraine kvaliteeti, valmistusviisi ja maitsete kokkusobivust, samuti toidu iseloomu, hinna ja kvaliteedi suhet ning taseme ühtlust.

Eestis pole ühtegi Michelini tärniga pärjatud restorani.

Suomeen uusi Michelin-ravintola – yhden tähden napannut Grön on palkittu aiemmin myös Vuoden ravintolana

Helsinkiläinen Grön-ravintola on saanut yhden Michelin-tähden. Tähti on ravintolan ensimmäinen. Ravintoloitsija Toni Kostian pokkasi tunnustuksen Kööpenhaminassa maanantai-iltana. Helsingin Albertinkadulla sijaitsevan Grönin ruoka tunnetaan sesonginmukaisten raaka-aineiden käytöstä ja kasvisvoittoisesta ruuasta. Raaka-aineet ovat pohjoismaisia, ja Grönissä käytetään paljon esimerkiksi villivihanneksia ja luomutuotteita. Marraskuussa 2015 aloittanutta Gröniä isännöivät keittiömestarit ja omistajat Toni Kostian ja Lauri Kähkönen.

Kommentaarid
(Külastatud 573 korda, 1 külastust täna)