Soome sai juurde uue Michelini-klassi restorani

Esmaspäeva õhtul jagati Kopenhaagenis Põhjamaade restoranidele Michelini tärne ja Soome sai juurde uue Michelini-klassi restorani. See on Grön – Helsingis tegutsev taimetoidurestoran. Nüüd on Soomes kokku viis Michelini tärniga auhinnatud restorani.

Helsingis Albertinkatul tegutsev Grön on tuntud oma hooajalise menüü ja taimetoidu poolest. Toorained on põhjamaised, Grönis kasutatakse palju metsikuid taimi ja ökotooteid, vahendab Helsingin Sanomat.

Grön alustas 2015. aasta novembris ja selle omanikud on peakokad Toni Kostian ja Lauri Kähkönen. Möödunud 2017. aastal sai restoran Soome gastronoomiaseltsilt aasta restorani auhinna. Samuti pääses restoran Põhjamaade paremaid söögikohti tutvustavasse White Guide nimekirja.

Varem on Soomes saanud Michelini tärni restoranid Ask, Demo, Olo ning Ora. Möödunud suvel suletud restoranil Chef & Sommelier oli samuti Michelini tärn.

Soome kõigi aegade esimese Michelini tärni sai 1987. aastal restoran Palace Gourmet. Aastatel 1998-2013 tegutsenud restoran Chez Dominique oli Soomes ainus, millele oli omistatud kaks Michelini tärni.

Michelin andis esimese restoranikataloogi välja aastal 1900. Tärne hakati restoranidele andma 1930ndatel aastatel.

Michelini esindajad kontrollivad toidu tooraine kvaliteeti, valmistusviisi ja maitsete kokkusobivust, samuti toidu iseloomu, hinna ja kvaliteedi suhet ning taseme ühtlust.

Eestis pole ühtegi Michelini tärniga pärjatud restorani.

https://www.hs.fi/ruoka/art-2000005573899.html?share=54072da722d57b600e5408cd5a38bee7

Kommentaarid
(Külastatud 635 korda, 1 külastust täna)