Soome laineenergiafirma sõlmis leppe suure Hiina ettevõttega

Soome laineenergiafirma Wello Oy sõlmis leppe Hiina tööstusgigandiga CIMC OEI.

Tegemist on olulise verstapostiga nii ettevõtte kui Soome majanduse jaoks, vahendab MTV.

Koostöös Hiina firmaga alustatakse projekti, millega muudetakse Wello Penguin laineenergiajaam vastavaks Hiina vajadustele. Erinevalt Põhja-Atlandist, kus Wellot on seni katsetatud on Hiina rannikul lained mõõdukamad.

Wello juht Heikki Paakkinen ütles, et kümme aastat on laineenergia tehnoloogiat arendatud ja sinna raha pandud, nüüd on aeg hakata vilju maitsma.

Suomalaisyritys solmi kaupat kelluvasta aaltovoimalasta kiinalaisen teollisuusjätin kanssa

Suomalainen aaltoenergiateknologiayritys Wello Oy on allekirjoittanut sopimuksen kiinalaisen teollisuusjätti CIMC OEI:n kanssa. Yhtiö iloitsee sopimuksella olevan suuren merkityksen Suomen taloudelle ja myös maailman energiahuollolle. Mainos (uutinen jatkuu alla) Wellon kehittämä Penguin on kelluva aaltovoimala, joka selviytyy 18 metrin aalloissa ja tuottaa energiaa jatkuvasti. Wellon teknologia hyödyntää aallon synnyttämia kiihtyvyyksia ja kallistuksia yhdistettynä gravitaatiovoimaan.

Kommentaarid
(Külastatud 177 korda, 1 külastust täna)