Soome Barbie on lasknud rindu suurendada 30 000 euro eest, arstid ei pea seda õigeks

Soome Barbie’ks kutsutud Jyväskylä naine Amanda Ahola on lasknud rindu suurendada 30 000 euro eest, aga arstid ei pea sellist äärmuslikku käitumist õigeks.

Arstide väitel on rindade suurendamine või muud plastilised operatsioonid õigustatud siis, kui selleks on mõjuv põhjus, näiteks mõni kaasasündinud viga või operatsioonijärgne olukord, vahendab Ilta-Sanomat.

Küll aga ei ei mõjuv põhjus see, kui inimene tahab olla elav seksinukk ja laseb omale selleks paigaldada XL-suuruses silikoonid. Arstide väitel peavad noored naised arvestama sellega, et silikoonid ei pea vastu eluaeg ja ühel hetkel peab hakkama neid vahetama või lasta need üldse eemaldada. See kõik on aga seotud täiendavate riskidega.

Näiteks Amanda Ahola tunnistas pärast viimast lõikust, et see oli väga raske ja ta ei saanud pärast seda mitu kuud liikuda.

Rindade suurendamist hakati USA-s tegema 1960ndatel aastatel ja Soome jõudis see 1970ndatel aastatel. Samuti hakati siis tegema Soome rasvaimu ja muid ilulõikuseid. 2000ndatel aastatel kasvas ilulõikuste arv plahvatuslikult.

Lisaks ei soovita arstid lasta suurendada oma huuli ning süstida täiteaineid näkku.

Suomalaiskirurgi pamautti suorat sanat nykyajan kauneusleikkausbuumista – kertoi epämiellyttävän tosiasian silikonirinnoista, joka voi yllättää monia

Helsinkiläinen plastiikkakirurgi Stephan Dietz on erikoistunut urallaan muun muassa kauneusleikkauksiin ja -operaatioihin. Dietz kertoo IS:lle lääkärin näkökulman esteettiseen kauneuskirurgiaan. Lääkärin lähtökohtana on aina se, että kauneusleikkaus voi olla myös lääketieteellisesti perusteltu. – Leikkaus saattaa olla lääketieteellisesti perusteltu, jos kyseessä on synnynnäinen kehityshäiriö, vamman tai leikkauksen jälkitila.

Kommentaarid
(Külastatud 876 korda, 1 külastust täna)