Nokia on tagasi! Telefonide head müüginumbrid üllatasid tootjat ennastki

Need ajad on möödas, kus maailmas oli ainus töötav nutitelefon iPhone. Tänu samasugust kvaliteeti pakkuvale Android-süsteemile on tekkinud uusi tootjaid nagu seeni pärast vihma. Tuntuim neist on Samsung, aga varjust on turule naasmas kunagine maailmaturu absoluutne liider Nokia.

Nokia telefone toodab alates möödunud aastast Soome firma HMD Global, kus töötavad mitmed Nokia endised töötajad ja millel on kümneks aastaks õigus kasutada Nokia patente ja kaubamärki. Uusi Nokia telefone müüdi möödunud aastal üllatuslikult 70 miljonit ja täna esitles ettevõte viit uut mudelit.

Võib öelda, et iPhone’i aeg on möödas, sest Apple on hädas nii tarkvara kui tehnoloogilise poolega näiteks sellega, et ülikalli hinnaga telefonide aku külmema ilma või suurema koormusega kiiresti tühjeneb. Nokia seevastu peab vastu ka käreda pakasega – sest ta on toodetud Põhjamaade tingimusi arvestades.

Homme algab Kataloonia pealinnas Barcelonas mobiilituru maailmakongress. Koos täna esitletud uute mudelitega on Nokia viimase aasta jooksul välja toonud kokku 11 uut mudelit. Telefone müüakse 250 000 eri müügikohas 80 riigis.

HMD Globali juhataja asetäitja Pekka Rantala, kes varem on töötanud Soome ettevõtetes Rovio ja Hartwall ütles Soome Yle-le, möödunud aasta head tulemused üllatasid ettevõtet ennastkli ja eriti hea on see, et enamus telefonidest müüdi alla 35-aastastele klientidele. Nokia on tõusnud maailmas tavaliste mobiiltelefonide osas turuliidriks. Nutitelefonide osakaal müüdud telefonidest oli arvatavalt kümnendik. Nokia tahab tõusta paari aastaga maailma 5 juhtiva tootja hulka. Praegu ollakse möödunud aasta lõpu tulemuste põhjal 11. kohal.

Nokia viiest uuest mudelist neli kasutavad Android-süsteemi ja viies Nokia 8110 nn banaani retromudel.

Kõige odavam uus nutitelefon Nokia 1 maksab kõigest 70 eurot, kalleima Nokia 8 Scirocco hind on 749 eurot.

HMD Globalil on kolm tegevuskohta: Soomes Espoos, mis on suurim, siis Londonis ja Hiinas Shenzhenis. Kokku on HMD Globalil 650 töötajat.

https://yle.fi/uutiset/3-10091830

Kommentaarid
(Külastatud 751 korda, 1 külastust täna)