Kas Soome ja Rootsi vahel Läänemeres lebab UFO?

Soome ja Rootsi vahel Ahevanamaast veidi põhja pool Läänemere põhjas lebab kummaline ese, mille läheduses lakkavad töötamast kõik elektroonilised seadmed, isegi telefonid.

Esimesena avastasid selle eseme mere põhjast 2011. aasta juulis Rootsi sukeldujad Peter Lindberg ja Dennis Åsberg. See on ligi 70-meetrise läbimõõduga ja lebab 100 meetri sügavuses. Kujult meenutab ese Tähesõdade filmist tuntud tähelaeva Millennium Falcon, vahendab Iltalehti.

Leid sai nimeks „Läänemere anomaalia”, selle täpset asukohta pole avaldatud. Kui sukeldujad seda lähemalt uurima hakkasid, selgus, et see häirib elektriseadmeid. Eseme läheduses ei tööta elektroonika ega telefonid. Isegi kaamerad lakkasid töötamast. Kõik elektriseadmed lakkasid töötamast 200 meetri kaugusel esemest.

Eseme kõrval on mere põhjas ligi 200 meetri pikkune vagu. Kas ese on hädamaandumise teinud UFO? Lisaks on arvatud, et tegemist on mõne uppunud linna jäänustega. Mingisugune tempel näiteks. Veealune Stonehenge või värav teise dimensiooni.

Sukeldujad on võtnud esemest tükke ja need on kivimid, mitte metall. Graniit ja gneiss. Lisaks ka vulkaanilisi kivimeid. Näiteks leiti üks vulkaanilist päritolu suur must kivi, mis on Läänemere piirkonnas väga haruldane.

Praegu on asja kohta teooria, et moodustis on tekkinud jääaja lõpus. Tegemist võib olla rändrahnuga. Sukelduja Lindberg korraldab nüüd miniallveelaevaga turistidele ekskursioone eseme juurde. Tegemist pole ilmselt ei UFO ega kadunud linnaga.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802142200744708_ul.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 2,823 korda, 1 külastust täna)