Helsingin Sanomat avas Eesti 100. sünnipäeva puhul Tallinna toimetuse

Soome suurim päevaleht Helsingin Sanomat avas Eesti 100. aastapäeva puhul Tallinnas nädalaks ajaks toimetuse.

Kokku teeb Tallinnast tööd viis ajakirjanikku, nende seas ka ajalehe Tallinna kirjasaatja Kaja Kunnas, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome ajakirjanikud teevad tööd Postimehe Tallinna toimetuse ruumides ning kajastavad mitmekülgselt elu-olu Eestis.

Eesti 100 sünnipäevanädal kulmineerub vabariigi aastapäeval laupäeval, mil ilmub ka Helsingin Sanomate Eesti-teemaline erileht.

Soome ajakirjanikud lubavad selle nädala jooksul kajastada teemasid, mis Soomes on leidnud vähem kajastamist. Kirjutatakse nii Eesti tänapäevastel teemadel kui ajaloost.

Eesti sünnipäevanädal jääb täpselt soomlaste talvepuhkuse ajale, mistõttu on Soomest põhjust Eestisse vaatama tulla. Näiteks neljapäeval pannakse Eestis paljudele ausammastele sini-must-valged sallid ja mütsid, muu hulgas Viru hotelli ees olevale Hämariku-nimelisele alasti naise kujule.

Laupäeval iseseisvuspäeva hommikul heisatakse kella 7.30 ajal pidulikult Toompeal Pika Hermanni torni sini-must-valge lipp. Samalaadsed üritused on mujal, näiteks Tartus Toomemäel. Tallinna loomaaeda pääseb iseseisvuspäeval sisse ühe euroga.

HS juhlii 100-vuotiasta Viroa pop up -toimituksella

Helsingin Sanomien toimittajat jalkautuvat ensi viikoksi Viroon. Väliaikainen Tallinnan-toimitus tekee töitä Postimees-lehden tiloissa. Virolainen elämä ja puheenaiheet ovat koko viikon näkyvästi esillä sekä digitaalisesti HS.fi:ssä että painetussa lehdessä. Tunnelmia välittävät HS:n vakituisen ulkomaanavustajan Kaja Kunnaksen ohella kulttuuritoimittaja Mari Koppinen sekä uutistoimittaja Juuso Määttänen. Valokuvaajista Viroon matkaavat Outi Pyhäranta ja Jukka Gröndahl.

Kommentaarid
(Külastatud 255 korda, 1 külastust täna)