Helsingi politsei hoiatab fentanüüli eest – kaks surmajuhtumit

Soome tänavakaubanduses liigub eriti ohtlikku narkootilist ainet fentanüüli, millega on seotud kaks hiljutist surmajuhtumit, hoiatab Helsingi politsei.

Politsei info kohaselt leidsid päästjad teisipäeval Helsingi Kalliost kustutustööde käigus kahe mehe surnukehad. Asjaga seoses ei kahtlustata isikuvastast kuritegu, aga uurimine on toonud välja, et mehed võisid surra fentanüülimürgituse tagajärjel.

Fentanüül on 75-100 korda kangem kui morfiin. Üleannuse tagajärjel võib saabuda kiiresti surm.

Silmaga pole fentanüüli võimalik eristada. Tänaval liigub aine tablettide kujul.

http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_varoittaa_katukaupassa_saattaa_liikkua_erittain_vaarallista_huumausainetta_fentanyylia_yhteys_mahdollisesti_helsinginkadun_kuolemantapauksiin_68068?language=fi

Kommentaarid
(Külastatud 300 korda, 1 külastust täna)