Helsingi Alepa poest leitud Zakarie Ali on maailma üks kuumemaid meesmodelle

Veel möödunud kevadel oli Somaaliast pärit Zakarie Ali müüja Helsingis Alepa poes. Täna on 19-aastane noormees üks kuumemaid ja nõutumaid meesmodelle maailmas.

Zakarie Ali esineb nüüd moelavadel Londonis, Pariisis ja Milaanos. Kui temalt küsitakse, kust ta on pärit, vastab noormees, et Soomest, vahendab Helsingin Sanomat.

Ali tähelend sai alguse möödunud aasta aprillis, kui ta oli müüjana ametis Sörnäisten Alepa poes kohviriiuli juures. Noormehele lähenes modellikütt Jasmin Islamovic ja küsis, kas too tahaks modellina töötada. Paar päeva hiljem tegi Islamovic temast tänaval mõned pildid, saatis need Rootsi modelliagentuuri Nisch Management ja nii see läks. Helsingis kaubanduskoolis õppinud Ali kutsuti kohe Stockholmi.

Juba kuu aja pärast oli Ali kohal Pariisis meeste moenädalal. Moenädalast kirjutati ka Soome lehtedes, aga Alid ei mainitud, kuna keegi ei teadnud, et ta on soomlane.

Ali pere tuli Somaalia pealinnas Mogadishust Soome 2002. aastal. Isa on kõrgharidusega arhitekt, ema töötas poes müüjana. Pere põgenes Somaalias valitseva kaose eest. Neil aastatel räägiti Soomes palju Somaalia põgenikest, kuigi Soomes palus varjupaika vaid 54 Somaaliast pärit inimest. Ali oli siis vaid 3-aastane ja ei saanud aru, miks pere just Soome kasuks otsustas. Peres on kokku 10 last: Alil on 5 õde ja 4 venda. Ali on üks noorematest. Põhikoolis läbis ta esimese klassi kaks korda, kuna soome keelega oli raskusi. Soome keel oli talle kolmas keel: esimene on somaali keel, teine araabia keel, kuna on moslem. Soome keelt hakkas õppima alles koolis.

Koolis tegeles noormees spordiga ja oli tubli igal alal. Kui tema käest küsitakse, kust ta pärit on, vastab ta, et Soomest. Selle peale kõik noogutavad mõistvalt, kuna Soomest peetakse lugu. Kuivõrd Ali on moelavadel tunnustatud, on tema järgi hakatud arvama, et Soomes on toredad mehed. Instagramis on talle pandud nimi Fresh Prince Of Helsinki. Rahvusvaheliselt tekitab elevust see, et Ali on esimene mustanahaline meesmodell Soomest. Maailmas löövadki laineid mustad meesmodellid, samas kui mustanahalised naismodellid on out. Laineid löövad hiina naismodellid, kuna Hiina turg on muutunud atraktiivseks.

Mustadele meesmodellidele aitab kaasa see, et mustanahalised räpparid nagu Kanye West on muutunud maailmas stiili-ikoonideks. Soome modell Zakarie Ali on hetkel maailmas viie juhtiva meesmodelli hulgas.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005559908.html

Kommentaarid
(Külastatud 941 korda, 1 külastust täna)