Yle uuring: Niinistö toetus üle 60 protsendi

Värske Soome Yle uuring enne pühapäeval, 28. jaanuaril toimuvaid presidendivalimisi näitab üle 60 protsendi ulatuvat toetust ametisolevale presidendile Sauli Niinistöle. See näitab, et soomlased soovivad Niinistö jätkamist teisel ametiajal.

Ülejäänud kandidaatide toetus on märksa väiksem: populaarsuselt teine on avalikult homoseksuaalne poliitik Pekka Haavisto 14 protsendiga ning 3-4. kohta jagavad 6 protsendiga põlissoomlaste kandidaat Laura Huhtasaari ning vana poliitikalegend, soomlaste „Edgar Savisaar” Paavo Väyrynen.

Kui Niinistö saab valimiste esimeses voorus üle 50 protsendi valijate toetuse, siis teist vooru enam ei tule.

Yle küsitlus tehti eelvalimiste ajal 17-23. jaanuaril ja selles osales 1422 inimest.

https://yle.fi/uutiset/3-10039433

Kommentaarid
(Külastatud 167 korda, 1 külastust täna)