Üle 3000 majapidamise Soomes jätkuvalt ilma elektrita

Pärast läinud nädalavahetuse ülitugevat lumesadu on Kainuu ja Põhja-Karjala maakondades jätkuvalt ilma elektrita üle 3000 majapidamise.

Olukord on paranenud võrreldes reedega, mil ainuüksi Kainuus oli ilma elektrita kokku ligi 6500 majapidamist. Nüüd kaalutakse juba inimeste evakueerimist ja selleks käiakse läbi kõik majapidamised, ütles Iltalehtile Kainuu päästejuht Anssi Parviainen.

Kainuus elab väljaspool toimivaid elektriühendusi sadu inimesi. Päästjad, omavalitsuste esindajad ja vabatahtlikud käivad järgneva 12 tunni jooksul läbi kõik majapidamised ning kaardistavad inimeste vajaduste ulatuse.

Kui ilma elektrita jäänud majapidamine tunnistatakse elamiskõlbmatuks, siis antakse inimestele ajutine elamine. Eriti kriitiline on praegu olukord Suomussalmis, Puolankas ja Hyrynsalmis. Samas kedagi vägisi oma kodust välja ei aeta. Paljud elamised võivad sattuda veelgi halvemasse olukorda, kui sealt inimesed pikaks ajaks lahkuvad.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801072200650972_u0.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 127 korda, 1 külastust täna)