Soomlased saavad HIV-nakkuse põhiliselt Taimaalt, Venemaalt ja Eestist

Kui Taimaal on prostitutsioon keelatud, on seal ometi palju kohti, kust võib osta seksi. Soomlased toovad Aidsi tekitava HIV-viiruse põhiliselt kaasa Taimaalt, Venemaalt ja Eestist.

Taimaa esikoha puhul on mitmeid põhjuseid: esiteks on see soomlaste lemmik pikamaareiside sihtkoht. Soomlased saavad HIV-nakkuse põhiliselt välismaalt, Taimaale järgnevad Venemaa ja Eesti, vahendab Helsingin Sanomat.

Taimaal nakkuse saanud soomlastest 99 protsenti on mehed, neist omakorda enamus 50ndates eluaastates heteromehed.

Vaatamata sellele, et Tais on prostitutsioon keelatud, tegutseb seal 70 000-300 000 prostituuti. Kuivõrd Tai seksiäri tegutseb põranda all, on suur osa seksitöötajatest inimkaubanduse ohvrid, kaasa arvatud lapsed. ÜRO andmetel on Taimaa Kagu-Aasia inimkaubanduse keskus. Inimorjad on pärit vaestest naabermaadest nagu Kambodža, Laos ja Myanmar.

Inimkaubanduse ja põrandaaluse seksiäri tõttu on Tais omakorda väga raske kontrollida HI-viiruse levikut. Tais on kokku 380 000-520 000 HIV-positiivset.

Tais käib seksiäri baarides, kus ettekandjad töötavad muu hulgas prostituutidena. Raha makstakse baaripidajale. 300–2000 bahti ehk 8–55 euro eest saab klient ettekandja omale päevaks „vabaks” osta. Edasine on juba kliendi ja tüdruku teha – mõned jalutavad rannas käest kinni nagu armastajad, õhtul läheb asi paljudel juhtudel seksini. Kondoomi kasutatakse harva.

Tais on ka kliinikuid, mis müüvad tablette neile, kes on olnud kummita vahekorras ja kardavad nakatumist. Kuu aja pikkune kuur maksab 250 eurot. Paljud vanemad inimesed ei raatsi sellist raha välja käia ja kuuri ette võtta, samuti on neil kodus ootamas oma naine ja lapsed. Lisaks teavad need, kes rohtu on võtnud, et selle kõrvalnähud on kõhulahtisus, oksendamine, pearinglus ja peavalu.

Paljud mehed viivad haiguse koju, kuna ravikuuri ajal peaks oma naisega seksima vaid kummiga, aga seda ei tehta.

Taimaal on prostitutsioonil pikad traditsioonid, aga see sai erilise hoo sisse Vietnami sõja ajal, mil Tai ja USA valitsused sõlmisid Rest and Recreation lepingu. Selle järgi pidid kohalikud naised pakkuma USA sõdurite eri liiki intiimteenuseid nagu massaaž ja seksuaalvahekorrad. Alates sellest ajast sai Taimaast Lääne turistide jaoks seksiturismi meka.

Varem oli suhtumine Läänes selline, et idamaa naised ongi loodud mehi teenindama. Praegu on suhtumine muutunud ja Tai naisi vaadatakse kui ohvreid.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005514768.html

Kommentaarid
(Külastatud 469 korda, 1 külastust täna)