Soome pangatöötajad ähvardavad neljapäeval ja reedel uue streigiga

Soome pangatöötajad ähvardavad käesoleval nädalal 4-5. jaanuaril uue streigiga, kui täna läbirääkimiste käigus kokkuleppele ei jõuta.

Pangatöötajad juba streikisid eelmise nädala neljapäeval ja reedel, aga kokkulepet ei sündinud. Käesoleval nädalal võib streik võrreldes varasemaga veelgi laieneda, vahendab Helsingin Sanomat.

Streik algaks plaanide kohaselt neljapäeva varahommikul kell 6 ja lõppeks reede hilisõhtul.

Möödunud nädalal toimunud streigi ajal olid kontorid suletud, aga pangad suutsid elektroonilised kanalid ja kaardimaksed käigus hoida.

Töötajate streik on tingitud erimeelsustest nädalalõputöö tasustamise osas. Töötajad soovivad, et nädalavahetuste töö lepitaks eraldi kokku, aga tööandjate huvi on kasutada töötajaid vajadusel ka nädalavahetustel üldistel tingimustel, kuna kliendid soovivad kasutada pangateenuseid ka nädalavahetustel.

Pankkilakko uhkaa jälleen torstaina ja perjantaina – työriidan sovittelu jatkuu tänään

Rahoitusalan työriidan sovittelu jatkuu tänään tiistaina. Pankkialaa uhkaa lakko jälleen tämän viikon torstaina ja perjantaina. Jo aiemmin pankkilakko sulki Nordean, Danske Bankin ja Osuuspankkien konttoreita viime viikon torstaina ja perjantaina. Valtakunnansovittelija Minna Helle on kutsunut riidan osapuolet sovittelutapaamiseen kello 12. Viime viikolla lakossa olivat nordealaisten ammattiliittoon Nousuun, ammattiliitto Prohon ja Danske Bankin henkilöstöyhdistykseen kuuluvat työntekijät.

Kommentaarid
(Külastatud 195 korda, 1 külastust täna)