Soome mees ja tema 11-aastane poeg olid väga lähedal Rootsi plahvatuskohale

Täna Rootsis Stockholmi lähistel toimunud plahvatusele olid väga lähedal soome mees ja tema 11-aastane poeg.

Soomlane Sami Ahlgren oli Vårby gårdi metroojaama juures kohal vaid mõne minutiga, enne politsei ja kiirabi saabumist. Nad nägid maas lamavaid ohvreid. Pilt metroojaama juures oli mehe sõnul kole, vahendab Iltalehti.

Kaks inimest olid maas. Üks neist, naisterahvas liigutas ja meesterahvas ei liigutanud. Paljud, kes kohale vaatamata tulid, ei saanud aru, mis toimus, kuna nad polnud plahvatust kuulnud. Inimesed olid algul kahtlustanud ilutulestikku või tulistamist.

Mõne aja pärast tulid kohale politsei ja kiirabi.

Soome mehe sõnul on kõige imelikum see, et inimesed pole isegi enam üllatunud, nad on selliste asjadega harjunud. Selliseid asju toimub Rootsis tihti.

Mehe sõnul on Vårby gård rahulik piirkond, aga näiteks Malmös ja Göteborgis on tulistamised tavalised. Rootsis sündinud ja seal elanud soome mees kaalub tulevikus Soome kolimist.

Rootsi pole soomlase sõnul enam selline nagu varem ja olukord muutub iga päevaga hullemaks. Seetõttu kolivad paljud rootslased ära välismaale või piirkondadesse, kus selliseid asju ei toimu. Mees tunnistab, et õnneks on ta Soome kodanik, mistõttu pole probleeme Soome kolimisega.

Plahvatus toimus veidi peale kella 11 Stockholmi eeslinnas Huddinges. Politsei kahtlustab, et mees oli maast võtnud granaadi või selletaolise eseme, mis plahvatas. Plahvatuses raskelt vigastada saanud ligi 60-aastane mees suri hiljem haiglas. Ligi 45-aastane naine sai vigastada.

Kommentaarid
(Külastatud 389 korda, 1 külastust täna)