Soome lennujaamad püstitasid rekordi – ligi 23 miljonit reisijat

Soome 21 lennujaama püstitasid 2017. aastal reisijate rekordi – 22,7 miljonit reisijat. Sellest Helsingi lennujaama kaudu reisis esimest korda üle 19 miljoni reisija. Lapimaa lennujaamade kaudu lendas üle miljoni reisija.

Reisijate arv kasvas detsembris 10,8 protsenti ja aastas tervikuna 9,2 protsenti. Kasvu taga on Finnairi väga edukas tegevus, Soome areng ja Helsingi lennujaama üha tähtsam roll Aasia-lendude sõlmpunktina, edastab Soome lennujaamu haldav ettevõte Finavia.

Lisaks Helsingi lennujaamale arenevad väga kiiresti rahvusvahelised lennujaamad Lapimaal. Soome suuruselt teine lennujaam Oulus aga kannatas seoses remondiga.

Kõige enam reisijaid saabus Soome 2017. aastal lennukiga Saksamaalt, Rootsist, Hispaaniast ja Suurbritanniast. Euroopa Liidu reisijad moodustasid 71,4 protsenti kõigist reisijatest. Kõige suurem kasv oli Helsingi lennujaamal aga seoses Jaapanist, Hiinast, Venemaalt ja Hong Kongist saabuvate lendudega. Kui Euroopa lendude kasv oli 10 protsendi ringis, siis mujalt lennud kasvasid 20 protsenti. Näiteks Jaapanist saabus rohkem reisijaid kui Hollandist, Prantsusmaalt ja Itaaliast ning Hiinast saabus lennukiga poole rohkem reisijaid kui Venemaalt.

Helsingi lennujaamast on saanud oluline sõlmpunkt Aasia lendudele. Näiteks möödunud aastal olid 17,6 protsenti reisijatest transiitreisijad.

https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2018/finavia-loi-poytaan-lentomatkustajien-suomen-ennatyslukemat-vuodelta-2017

Kommentaarid
(Külastatud 420 korda, 1 külastust täna)