Soome alkohol jätkab võidukäiku välismaal

Pärast Vene turu äralangemist ja piimatoodete ekspordi kukkumist on Soome juhtivaks toiduainete ekspordiartikliks tõusnud alkohol, mille järele suureneb nõudlus kõikjal maailmas: nii Euroopas, Aasias kui Ameerikas.

Soome alkohol on välismaal eriti hinnas on puhta tooraine, suurepärase taustaloo ja hästi toimivate turustuskanalite tõttu, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome eriline ekspordiaretikkel on Koskenkorva viin, mida siiamaani toodetakse väikses Koskenkorva külas Lõuna-Soomes.

Soome alkoholi veetakse põhiliselt Euroopasse, aga möödunud aastal kasvas müük Aasiasse tervelt 60 protsendi võrra. Aasta tagasi õnnestus Koskenkorva viin saada müügile Briti Marks & Spencer kaubaketti. Järgmisena on kavas suunata tähelepanu USA turule.

Põhja-Soomes asuv väike Kyrö tehas on omakorda loonud brändi kui puhtast ja ehtsast gin & tonic’ust. Kyrö käive kasvas möödunud aastal 4,5 miljoni euroni, ekspordi osa sellest on 35 protsenti.

Alkoholi on noussut suomalaisen elintarvikeviennin kärkipaikalle – tärkeintä on “aito” brändi

Esa Wrang on juuri palannut Singaporesta. Liha- ja alkoholituotteiden vienninedistämismatkalla viitisenkymmentä potentiaalista ostajaa kokoontui maistelemaan suomalaisten tislaamojen ja panimoiden tuotteita. Wrang vetää vientiä edistävän Business Finlandin Food from Finland -ohjelmaa. “Vodkaa, giniä, viskiä, gluteenitonta olutta ja muita alkoholijuomia oli näyttävästi esillä. Sopimusten realisoituminen vie vähintään kuukausia, usein jopa vuoden.

Kommentaarid
(Külastatud 414 korda, 1 külastust täna)