New York Times: Soome presidendivalimised on igavad, sest pildilt puudub Lennu

Soome presidendivalimised on surmigavad, sest pildilt puudub koer Lennu, mis võitis aasta aega tagasi üleilmse kuulsuse Twitteris.

Nimelt on Lennu president Sauli Niinistö koer, keda president igale poole kaasa võttis. Tänavu aga pole koera kusagil näha. Kuu aega tagasi Soome vabariigi aastapäeva vastuvõtul oli kohal Lennu loomaarst, aga Lennut ennast mitte – koeral oli olnud koeragripp, vahendab New York Times.

Koer Lennu on Bostoni terjeri tõugu, lühikese tömbi ninaga, nagu ka Inglise buldog, ja seetõttu väga vastuvõtlik hingamisteede haigustele. Kuigi lennu keel ja nina on veetlevad, on nad koera jaoks tõeline nuhtlus, kuna takistavad hingamist – koera näolihased on väikse kolba jaoks liiga võimsad.

Kuigi rahva poolt armastatud Lennut pildil pole, võidab tema peremees Sauli Niinistö valimised tõenäoliselt kerge vaevaga.

Lennu ühed suuremad fännid on Helsingi kesklinna Esplanadi kohviku töötajad, kes on koera auks võtnud menüüsse koguni Lennu-nimelise šokolaadi-martsipani koogi. President Niinistö käib selles kohvikus päris tihti, räägib kohviku 87-aastane perenaine Gunvor Backman.

Soome presidendid on üldse olnud suured loomalembid. Näiteks eelmisel presidendil Tarja Halonenil oli kolm kassi: Rontti, Miska ja Meggi. Viimane oli kingitus endiselt Vene presidendilt Dmitri Medvedjevilt.

Kelly Weill on Twitter

excuse me but are you aware of Lennu, the Finnish president’s dog

Finland’s Scene-Stealing First Dog Is Missed During Dull Election

Despite his dog’s popularity, the president has resisted taking Lennu with him on the stump. “Lennu has not made a campaign appearance,” said Pete Pokkinen, Mr. Niinisto’s campaign manager. Illness may be a factor in Lennu’s absence.

Kommentaarid
(Külastatud 700 korda, 1 külastust täna)