Mees jäi Espoos telekat vaadates magama ja ärkas selle peale, et tal lõigati kõri läbi

Äsja vanglast vabanenud mees asus Espoos läbi lõikama oma sõbra kõri, kui too oli telekat vaadates magama jäänud.

Ligi 21-aastane mees mõisteti teo eest peaaegu kolmeks aastaks vanglasse, vahendab Helsingin Sanomat.

Asi juhtus ohvri korteris Espoos 2017. aasta 12. augustil. Meessoost ohver rääkis, et oli veetnud kodus olles pohmakapäeva. Korteris käis mitu inimest ja üks neist oli vangi mõistetud mees Rainer Richard Nyman. Viimane oli pääsenud röövi ja vägivalla eest mõistetud karistuse kandmisest 9. augustil.

Mehed olid teineteisele varasemast tuttavad.

Ohver rääkis kohtus, et mäletab seda, et vaatas kella 18.40 ajal telekat, mil oli algamas saade Avar loodus. Nyman oli samuti saadet vaadanud. Mees jäi keset saadet diivanile magama. Uni sai aga ootamatu lõpu: ta ärkas selle peale, kui tema kõri läbi lõigati.

Mees märkas, et tema kõri lõikas läbi seesama isik, kellega ta oli telekast Avara looduse saadet vaadanud. Tema kaelas oli kaks haava, millest üks 10 cm laiune.

Suurem haav vajas õmblemist, aga arstide väitel polnud see eluohtlik. Lisaks sai ohver lõikehaava vasemasse käsivarde ja väikse haava rinda.

Ohver nõudis kohtus karistust tapmiskatse paragrahvi järgi, aga prokurör piirdus vägivalla süüdistusega.

Süüdistatav lükkas kõik ümber ja ütles, et teda polnud sel ajal korteriski. Kohus jäi siiski selle juurde, et mees oli korteris ja lõikus pussiga teisel kõri. Ühtlasi leidis kohus, et süüdistatava eesmärk polnud ohvrit tappa. Seetõttu mõisteti ta süüdi tapmiskatse asemel vägivallas.

Karistuse määramisel arvestati sellega, et eelmine tingimisi karistus polnud veel lõpuni ära kantud.

Televisiota katsellut mies nukahti sohvalle Espoossa – heräsi siihen, että häntä viillettiin kaulaan

Vasta vankilasta ehdonalaiseen vapauteen päässyt mies viilsi nukkumassa ollutta ystäväänsä puukolla kaulaan Espoossa viime vuoden elokuussa. Helsingin hovioikeus vahvisti Espoon käräjäoikeuden törkeästä pahoinpitelystä antaman tuomion tiistaina. 21-vuotias syytetty oli hakenut muutosta tuomioon, mutta peruutti valituksensa ennen asian käsittelyä hovioikeudessa. Näin ollen Rainer Richard Nymanin 2 vuoden 11 kuukauden ja 15 päivän vankeusrangaistus jäi pysyväksi.

Kommentaarid
(Külastatud 833 korda, 1 külastust täna)