Kinnisvaramaakleri karm hinnang Soome eramajade kohta: osa jäävadki müümata ning ei leia ostjat mingi hinnaga

Soome kinnisvaraturg on tugevalt lõhestunud: keskustes ehitustegevus aktiviseerub, aga ääremaadel on vanemate eramajade järele üldse nõudlus ära kadunud. Tehingud toimuvad vaid siis, kui hinda kõvasti alla lastakse.

Maapiirkondades on eramajadega tehtud tehingud kukkunud viimase kümne aastaga lausa pooleni varasemast tasemest. Sellest viimase paari aasta jooksul on tehingute arv vähenenud kolmandiku võrra, vahendab MTV.

Soomes on juba piirkondi, kus eramajad ei leia enam üldse ostjaid, seda ükskõik millise hinnaga. Eramajade hind on kukkunud 5-10 protsenti.

Soomes jätkub kinnisvaraturu lõhestumine: kui ääremaadel ei leia majad ostjaid, siis keskusele lähemal käib aktiivne ehitustegevus. Trend on selline, et kõik tahavad elada linnale lähemal. Keskustesse ehitatakse palju uusi kortermaju ning tänavu tõenäoliselt lüüakse 1975. aastast pärit ehitusrekord. Ehitusbuum puudutab põhiliselt maakonnakeskusi.

Vanade kortermajade korterite müügi- ja üürihinnad peaks tänavu tõusma paari protsendi võrra.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kiinteistovalittajan-karu-arvio-maakuntien-omakotitaloista-osa-jaa-myymatta-eivat-mene-kaupaksi-millaan-hinnalla/6729230?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat

Kommentaarid
(Külastatud 270 korda, 1 külastust täna)