Kinnisvaramaakleri karm hinnang Soome eramajade kohta: osa jäävadki müümata ning ei leia ostjat mingi hinnaga

Soome kinnisvaraturg on tugevalt lõhestunud: keskustes ehitustegevus aktiviseerub, aga ääremaadel on vanemate eramajade järele üldse nõudlus ära kadunud. Tehingud toimuvad vaid siis, kui hinda kõvasti alla lastakse.

Maapiirkondades on eramajadega tehtud tehingud kukkunud viimase kümne aastaga lausa pooleni varasemast tasemest. Sellest viimase paari aasta jooksul on tehingute arv vähenenud kolmandiku võrra, vahendab MTV.

Soomes on juba piirkondi, kus eramajad ei leia enam üldse ostjaid, seda ükskõik millise hinnaga. Eramajade hind on kukkunud 5-10 protsenti.

Soomes jätkub kinnisvaraturu lõhestumine: kui ääremaadel ei leia majad ostjaid, siis keskusele lähemal käib aktiivne ehitustegevus. Trend on selline, et kõik tahavad elada linnale lähemal. Keskustesse ehitatakse palju uusi kortermaju ning tänavu tõenäoliselt lüüakse 1975. aastast pärit ehitusrekord. Ehitusbuum puudutab põhiliselt maakonnakeskusi.

Vanade kortermajade korterite müügi- ja üürihinnad peaks tänavu tõusma paari protsendi võrra.

Kiinteistövälittäjän karu arvio maakuntien omakotitaloista: Osa jää myymättä – “Eivät mene kaupaksi millään hinnalla”

Asuntomarkkina on rajusti jakautunut. Taajamissa rakentamisvauhti kiihtyy tänä vuonna entisestään, mutta reuna-alueilla erityisesti käytettyjen omakotitalojen myynti takkuaa pahasti. Kauppa syntyy heikon kysynnän alueella yleensä vain hintaa pudottamalla. Kiinteistövälittäjien tekemät omakotitalokaupat ovat heikon kysynnän alueella paikoin rajustikin vähentyneet. Käytettyjen omakotitalojen kaupoista MTV Uutisille perjantaina tehty selvitys paljastaa, että kauppamäärä on vähentynyt 10 vuodessa maaseudulla jopa puoleen.

Kommentaarid
(Külastatud 270 korda, 1 külastust täna)