Kahte soome teismelist noormeest kahtlustatakse koleda kuritöö ettevalmistamises

Kahte soome teismelist noormeest kahtlustatakse ühe poisi vanemate surmamise ettevalmistamises.

Süüdistuse järgi valmistasid 15- ja 16-aastane noormees ette ühe poisi ema ja isa surmamist või vähemasti jõhkrat peksmist, vahendab Ilta-Sanomat.

Kohus poiste üle algab Helsingis järgmisel kolmapäeval, 17. jaanuaril. On võimalik, et kohtupidamine toimub suletud uste taga.

Politsei võttis poisid kinni detsembri algul ja alates sellest ajast on nad viibinud vahi all. Ohvriteks valitud ema ja isa ja mõlemad alla 40 aasta vanused. Poisse seob see, et nad teevad koos sporti.

Soomes on üsna harukordne, et alaealisi süüdistatakse vanemate-vastases vägivallas. 2007. aastal oli kohtu all 16-aastane neiu, kes oli tellinud oma ema mõrva. Ema tulistati pähe, aga tal õnnestus põgeneda. Viiest kuritöös osalenud noorest tunnistati üks süüdimatuks ja ülejäänud pandi vangi.

Raske tervisekahjustuse tekitamise ettevalmistamise puhul võidakse määrata kuni nelja aasta pikkune vanglakaristus.

Kahta teinipoikaa epäillään vakavan väkivaltarikoksen valmistelusta: kohteina äiti ja isäpuoli

Kahden teinipojan epäillään suunnitelleen Helsingissä toisen pojan äidin ja isäpuolen surmaamista tai vähintäänkin törkeää pahoinpitelemistä. Pojille luetaan ensi viikolla Helsingin käräjäoikeudessa syyte törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Toinen pojista on 15-vuotias ja toinen 16-vuotias. IS kertoi syytteistä maanantaina. Keskiviikkona IS:lle vahvistettiin, että epäilty rikossuunnitelma kohdistui nimenomaan 16-vuotiaan pojan äitiin ja isäpuoleen.

Kommentaarid
(Külastatud 569 korda, 1 külastust täna)