Kaduma läinud Soome ametiühingutegelase otsingud lõppesid Tallinnas – arvatakse, et ta ei kukkunudki vette

Novembri lõpus Tallinnas kaduma läinud Soome ametiühingutegelase Ari Saarilammi otsingud Tallinna reisisadama piirkonnas lõppesid täna õhtul tulemusteta ja arvatakse, et ta ei kukkunudki vette.

Saarilammit otsisid tuntud Soome inimesteotsija Reino Savukoski ja tema abiline mitme päeva jooksul. Savukoski kammis nädala aja jooksul läbi terve sadama veealuse osa, vahendab Iltalehti.

Savukoski ütles, et tegi kõik võimaliku, aga surnukeha ei leitud. Tema sõnul on üsna tõenäoline, et 54-aastane Saarilammi ei kukkunudki vette.

Teadaolevalt lahkus Saarilammi õhtul restoranist kella 22.30 ajal, aga politsei info kohaselt jäi tema telefon tummaks alles kell 00.58. Teada on see, et telefon lõpetab oma töö vee alla vajudes üsna ruttu.

Nende kahe kellaaja vahele jääb kaks tundi, mille jooksul võis juhtuda mis iganes.

Savukoski leidis ka põhjuse, miks sadama valvekaameras vesi väreles sel ajal, kui Saarilammi arvati vette kukkunud olevat. Nimelt ei tekkinud värelus mitte mehe vettekukkumisest, vaid lähedalasuva pumba tööst. Pumpla paneb vee värelema täpselt samamoodi. Savuskoski nägi seda oma silmaga mitu korda.

Savukoski ütles, et polnud Tallinnas olles ühenduses kohaliku politseiga, aga sai palju abi Tallinna sadamalt. Ta sai võimaluse ööbida tasuta samas hotellis Euroopa, kus Saarilammi Tallinnas olles ööd oli. Soome naaseb Savukoski laupäeval.

Savukoski ütles, et peab võimalikuks naasta Tallinna otsima märtsis-aprillis, kui jää on sulanud. Siis on loodetavasti nende käsutuses juba rohkem infot. Asjadel on omadus laheneda iseenesest ja nii läheb tõenäoliselt selgi korral, märkis ta.

Kommentaarid
(Külastatud 360 korda, 2 külastust täna)