Helsingi sadam tõusis Euroopa suurimaks reisisadamaks

Helsingi sadam tõusis möödunud aastal Euroopas ja võimalik, et kogu maailmas kõige suuremaks reisisadamaks.

Möödunud aastal reisis Helsingi sadamast Tallinna, Stockholmi, Peterburgi ja Travemündesse kokku 12,3 miljonit reisijat. Reisijate arv kasvas võrreldes varasema aastaga 2,3 protsenti, vahendab MTV.

Reisijate arv kasvas eriti kiiresti Tallinna suunal – 9 miljoni reisijani, kasv aastas 3,2 protsenti. Helsingis käis kokku 266 alusega 478 000 kruiisituristi, kasv aastaga 16,8 protsenti.

Tallinna ja Helsingi vahel on reisijate arv kasvanud tänu sellele, et firmad on toonud liinile senisest enam kiireid laevu. Reisijate arvule aitas kaasa Läänesadamas möödunud aastal avatud Terminal 2.

Helsingi sadam on ühtlasi Soome suurim kaubasadam, mille kaudu liikus möödunud aastal 14,3 miljonit tonni kaupu, kasv aastas 14,2 protsenti. Sellest import oli 7,3 miljonit tonni (kasv 13,2 protsenti) ja eksport 6,9 miljonit tonni (kasv 14,6 protsenti).

Helsinki nousi Euroopan vilkkaimmaksi matkustajasatamaksi: “Ehkä koko maailman vilkkain”

Helsinki on noussut viime vuonna Euroopan ja mahdollisesti koko maailman vilkkaimmaksi matkustajasatamaksi, kaupunki tiedottaa. Myös pormestari Jasn Vapaavuori innostui hehkuttamaan asiaa. Viime vuonna Helsingin satamista muun muassa Tallinnaan, Tukholmaan, Pietariin ja Saksan Travemündeen reissasi 12,3 miljoonaa matkustajaa. Matkustajaliikenne kasvoi 2,4 prosenttia edellisvuodesta. Mainos (uutinen jatkuu alla) Kaupungin mukaan erityisesti Tallinnan-linjalla matkustusmäärät kasvavat voimakkaasti.

Kommentaarid
(Külastatud 491 korda, 1 külastust täna)