Vantaal hakatakse lastekaitsetöötajatele maksma 5000 eurot palka ning igale töötajale määratakse maksimaalselt 30 last

Vantaal võetakse tõsiselt ette lastekaitsjad, kellele hakatakse maksma 5000 euro suurust palka ning igale töötajale määratakse maksimaalselt 30 hoolealust last.

Uute meetmetega tahetakse tööle meelitada uusi lastekaitsetöötajaid ning kinni hoida olemasolevaid. Meetmed on vajalikud selleks, et lahendada kriisi, kus lastekaitsjad upuvad töösse, vahendab Helsingin Sanomat.

Paljudes omavalitsustes on ühel töötajal kokku ligi 100 hoolealust, kellega ei jõuta tegeleda. Praegune seadusandlus Soomes lastekaitsetöötajatele hoolealuste osas piiranguid ei sea.

Vantaal on varem olnud probleeme nii sellega, et töötajad on üle koormatud kui sellega, et lastele ei jõuta piisavalt tähelepanu pöörata.

Vantaa alkaa maksaa lastensuojelun työntekijöille liki 5 000 euron “tulospalkkioita” – ja poliitikot rajaisivat yhden työntekijän vastuulle korkeintaan 30 lasta

Vantaa rajaa kenties lähitulevaisuudessa lastensuojelun sosiaalityöntekijän asiakasmäärää. Sdp:n ja vihreiden maanantaina esiin nostama valtuustoaloite ottaisi ylärajaksi 30. Aloitteen taakse on asettumassa muitakin valtuustoryhmiä. Kaupunki tiedotti maanantaina tarkemmin myös marraskuussa päätetyistä toimenpiteistä, joiden avulla yritetään sekä houkutella Vantaalle uusia sosiaalityöntekijöitä että pitää kiinni nykyisistä. Vantaa alkaa maksaa palkan päälle sekä rekrytointilisää että suurempaa kannustuspalkkiota sitoutumisesta.

Kommentaarid
(Külastatud 435 korda, 1 külastust täna)