Statistikat Soome kohta: 1% ELi rahvastikust, aga ligi 8% territooriumist

Soome 100. aastapäeva puhul jagas Eurostat infot Soome kohta. Selgub, et Soome on rahvaarvu poolest küll väike, aga territooriumilt hiiglasuur. Nimelt moodustab Soome rahvaarv vaid 1,1 protsenti Euroopa Liidu rahvastikust, aga Soome pindala on tervelt 7,6 protsenti Euroopa Liidu territooriumist.

Soome tööpuudus 8,7 protsenti on kõrgem kui Euroopa Liidu keskmine, mis on 7,4 protsenti. Soomes on sündimus ehk laste arv viljakas eas naiste kohta 1,65 last, Euroopa Liidu keskmine on ainult 1,58 last.

Soome kaubandusest toimub kolm neljandikku Euroopa Liidu riikidega, seejuures on Euroopa Liidu osa ekspordis suurem kui impordis.

Soome energiatarbimisest moodustab 39,3 protsenti taastuvenergia.

EU_Eurostat on Twitter

Happy Independence Day, Finland! 🇫🇮

Kommentaarid
(Külastatud 512 korda, 1 külastust täna)