Soome püsib maailma õnnelikkuse edetabelis auväärsel 5. kohal

Viimased viis aastat koostatava ja riikide heaolu taset näitava maailma õnnelikkuse edetabeli järgi püsib Soome jätkuvalt auväärsel 5. kohal.

Õnnelikkuse edetabelis läks käesoleval aastal senisest liidrist Taanist mööda Norra, kolmandal kohal püsib Island ja neljandale kohale langes varasemalt 2. kohalt Šveits. Rootsi on 10. kohal, Venemaa 49. kohal ja Eesti 66. kohal.

Õnnelikkuse edetabelit koostatakse alates 2012. aastast ja selle puhul hinnatakse laiemalt riikide heaolu taset. Tegurid, mis mõju avaldavad, on majanduslik areng, kodanikuühiskonna areng, tehnoloogia areng, sotsiaalne kaasatus, haridus ja perekond, emotsionaalne heaolu, keskkond, toit, poliitika, turvalisus, tervis, religioon, transport ning töö.

Üks peamisi inimeste õnnetunde mõjutajaid on vaimne tervis.

Tänavuses ülevaates on eraldi välja toodud Kreeka (87. koht), kus inimestel puudus pärast kriisi sotsiaalne tugi ja kus kogu ühiskond vajus sügavasse depressiooni ning Island (3. koht), kus sotsiaalne tugi oli pärast kriisi väga suur ja mis väljus kriisist maailma ühe õnnelikuma maana.

Inimeste heaolu ei sõltu ainult majanduslikust arengust, mida näitab Hiina (79. koht), kus majanduslik olukord on kiiresti paranenud, aga inimeste õnnetunne pole sellega kaasa tulnud

Kokku on õnnelikkuse edetabelis 155 riiki.

Kommentaarid
(Külastatud 242 korda, 1 külastust täna)