Soome majandus püsib erakordselt kõrge, 3-protsendilise kasvu kursil

Soome majandus püsib tänavusel juubeliaastal erakordselt kõrge, 3-protsendilise kasvu kursil. See näitab, et soomlased on tänu elamuehituse hoogustamisele end kümme aastat kestnud seisakust välja rabelenud.

Statistikaameti andmetel kasvas Soome majandus kolmandas kvartalis ehk juulist septembrini võrreldes varasema aastaga 3 protsendi võrra. Hindadega korrigeeritud kasv oli tervelt 4 protsenti. Võrdluseks, teises kvartalis oli kasv samuti 3 protsenti, täpsustatud andmetel koguni 3,6 protsenti.

Võrreldes eelneva kvartaliga oli kolmandas kvartalis kasv 0,4 protsenti, nii nagu ka teises kvartalis algsetel andmetel. Täpsustatud andmetel aga kasvas majandus teises kvartalis võrreldes eelneva kvartaliga 0,8 protsenti. See tähendab, et Soome majandus püsib jätkuvalt heas hoos ning kardetud jahtumist pole märgata.

Kui algul vedas Soomes kasvu elamuehitus, siis nüüd kasvavad kõige kiiremini tugiteenused nagu rahandus ja kindlustus, samuti muud äriteenused. Samuti näitab kõrget kasvu metsa- ja metallitööstus. Languses on info ja meedia, elekter ja elektroonika ning keemiatööstus.

Kolmandas kvartalis kasvas ehitus võrreldes aastatagusega 4,7 protsenti, maamajandus 2,6 protsenti ja tööstustoodang 2,7 protsenti.

 

Kommentaarid
(Külastatud 227 korda, 1 külastust täna)