Soomes korraldatakse IT-kiirkursusi ja paljud õppijad on naised

Soomes on hakatud Rootsi eeskujul korraldama IT-ala kiirkursusi, kus IT-konsultandiks saadakse 12 nädala jooksul.

Kursused on erakordsed selle poolest, et kõik õpilased pääsesid pärast kursuse läbimist tööle. Kursuse jooksul õpetatakse programmeerimist. Koolitus on õpilaste jaoks tasuta ning igale õppurile tagatakse töökoht, vahendab Helsingin Sanomat.

Koolitusprogramm on pärit Rootsist, kus nõnda on koolitatud välja sadu programmeerijaid. Koolitusel osalejatel polnud varasemat programmeerimise kogemust, aga nad soovisid vahetada eriala.

Erakordne oli ka see, et pooled koolituse läbinutest olid naised. Rootsis näiteks oli 300 kursuse läbinu hulgas vaid 8 naist.

Õppurid lähevad nüüd koolituse partnerfirmadesse tööle vähemalt aastaks. Tuleval aastal on kavas õpilaste arvu viiekordistada, ehk ette valmistada 100 uut programmeerijat. Praegu otsitakse huvilisi kooli veebilehe kaudu.

He valmistuivat IT-konsulteiksi 12 viikossa – Kaikki työllistyivät, ja opiskelijoista poikkeuksellisen moni oli naisia

Tunnelma on jännittynyt, mutta iloisen kupliva. Luokan edessä seisovat Riina Purovesi, Hennileena Calonius ja Josefin Reuter punaisissa jouluneuleissaan. He erottautuvat muusta luokasta, joka on pukeutunut siististi esimerkiksi puvuntakkeihin ja kauluspaitoihin. Asetelma muistuttaa mitä tahansa koululuokkaa ja viimeisiä päiviä ennen joululomaa, mutta kyseessä on historiallisempi hetki. Tämä luokallinen valmistuu uudesta kolmen kuukauden koulutusohjelmasta IT-alalle.

Kommentaarid
(Külastatud 241 korda, 1 külastust täna)