Soome ja Eesti peaministrid kohtusid Pariisis

Eesti ja Soome peaministrid Jüri Ratas ja Juha Sipilä kohtusid eile Pariisis, et arutada päevakajalisi küsimusi enne täna toimuvat kliimakonverentsi.

Peaministrid otsustasid tihendada kahe maa koostööd, näiteks lepiti kokku, et kevadel toimub kahe riigi valitsuste ühisistung.

Sellele lisaks arutasid peaministrid pikalt kahe riigi vahelise Helsingi-Tallinna tunneli projekti. Projekt aitaks viia kahe maa ja linna omavahelise läbikäimise uuele tasemele. Lepiti kokku, et peaministrid korraldavad tunneli asjas veebruarikuus eraldi kohtumise. Ühtlasi lepiti kokku, et asjaga minnakse edasi, kui selgub, et tunneli projekt on majanduslikult tasuv.

Soome peaminister Juha Sipilä ütles peale kohtumist, et tähtis on igal viisil süvendada kahe maa vahelist koostööd. Kokku lepitud kohtumised aitavad sellele kaasa. Koostöö on ühtlasi hea eeskuju teistele ELi riikidele, märkis Sipilä.

Peaministrid arutasid omavahel ka Euroopa Liidu asju, näiteks oli teemaks Euroopa Rahaliidu areng, mis võetakse ette ELi tippkohtumisel Brüsselis neljapäeval.

Sipilä ütles, et Eestiga ollakse sama meelt, et kõigepealt tuleb täita varasemad kokkulepped. Samuti ollakse nõus sellega, et iga riik on eelkõige ise vastutav oma majanduse ja konkurentsivõime arendamise eest.

Kommentaarid
(Külastatud 563 korda, 1 külastust täna)