Politsei paljastas Soomes tegutsenud suure amfetamiinitehase

Politsei paljastas Põhja- ja Ida-Soomes tegutsenud suure amfetamiinitehase, kus vedelast amfetamiinist valmistati tablette tänavakaubanduse jaoks.

Politsei info kohaselt on viimasel ajal levinud skeem, kus Hollandis ja Suurbritannias toodetud vedel amfetamiin veetakse sihtkohta ja seal valmistatakse kohapeal tablette.

Soome keskkriminaalpolitsei sai nüüd jälile ühele organisatsioonile, mis tegutses sellise skeemi järgi. Kahe operatsiooni tulemusel konfiskeeriti vedelat amfetamiini koguses, millest oleks saanud valmistada 35 kilo tablette. Selle hind oleks müües olnud ligi 1,5 miljonit eurot, mistõttu tegemist on Soome kohta erakordselt suure kogusega.

Esimene osa konfiskeeriti Oulu ligidal 2016. aasta oktoobris ja sellest oleks saanud valmistada ligi 7 kilo valmis amfetamiini. Käesoleva 2017. aasta juulikuus võeti Põhja-Karjalas kinni veel kolm inimest, kelle käsutuses oli vedeliku kogus, millest oleks saanud valmistada ligi 30 kilo amfetamiini.

Politsei kahtlustab, et amfetamiini valmistamine oli väldanud juba pikemat aega.

Eeluurimine kestis ligi polteist aastat ja see on seotud ka välisriikidega. Süüdistus antakse kohtusse lähipäevil. Kahtlusaluseid on kokku kümmekond, kelle vangistatud on olnud kuus isikut. Käesoleval hetkel on vangistuses neli isikut.

Kuriteoga on seotud ka rahapesu, millega seoses on politsei konfiskeerinud vara.

http://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet/1/0/keskusrikospoliisi_paljastanut_amfetamiinia_saostaneen_organisaation_66323

Kommentaarid
(Külastatud 666 korda, 1 külastust täna)