Põlissoomlaste presidendikandidaat valimismootoris kõige populaarsem

Kuigi avaliku arvamuse küsitluste järgi juhib Soome presidendivalimiste kampaaniat ülivõimsalt praegune president Sauli Niinisto, on MTV valimismootori järgi kõige soositum põlissoomlaste kandidaat Laura Huhtasaari.

Huhtasaari edu tuleb sellest, et valimismootoris osalevad inimesed on andnud samad vastused mis Huhtasaari, ehk valdav enamus inimestest jagab Huhtasaariga samu vaateid, vahendab MTV.

Asi on vaid mõnes küsimuses, näiteks selles, kas kirik rikub seadust, kui toetab illegaalselt maal viibivaid immigrante. Enamus presidendikandidaatidest on küsimusele vastanud eitavalt, Huhtasaari ja enamus vastajatest on aga vastanud jaatavalt.

Seda, kas valimismootor võib midagi mõjutada, on raske öelda, sest viimase, 19. detsembril avaldatud Helsingin Sanomate küsitluse järgi on Huhtasaaril vaid 3-protsendiline toetus. Praeguse presidendi Sauli Niinistö toetus on aga kasvanud ja ulatub juba 70 protsendini. MTV valimismootori järgi on Niinistö alles 5. kohal.

MTV valimismootoris on Huhtasaari esikohal 41,4 protsendiga. Järgnevad Paavo Väyrynen ja Matti Vanhanen vastavalt 9,8 ja 9,4 protsendiga.

Soome presidendivalimiste esimene voor toimub 28. jaanuaril ja vajadusel teine voor kaks nädalat hiljem 11. veebruaril. President valitakse Soomes kuueks aastaks rahva otsehääletusel. Presidendi valimisel osalevad kõik vähemalt 18-aastased Soome kodanikud.

Huhtasaari yhä MTV:n vaalikoneen selvästi suositelluin ehdokas – syynä vain muutama kysymys

Uutisoimme keskiviikkona perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren saaneen nousseen suositelluimmaksi ehdokkaaksi MTV Uutisten vaalikoneessa. Kun ehdokkaan gallup-kannatus mataa muutamassa prosentissa, on pakko kysyä, mihin suosio perustuu? – Vastaajat ovat olleet tietyissä kysymyksissä samaa mieltä Laura Huhtasaaren kanssa. Ja taas ne kysymykset jakavat vastauksia muiden ehdokkaiden välillä.

Kommentaarid
(Külastatud 195 korda, 1 külastust täna)